esc ungdomskompani

esc ungdomskompani for samtidsdans er et tilbud til unge i Hordaland fylke med talent og interesse for samtidsdans. Hvert år blir det rekruttert ca. 12 dansere i alderen 14-19 år gjennom en opptaksprøve. Høyt teknisk nivå og kreative evner ligger til grunn for opptak i kompaniet. esc ungdomskompani vil inspirere og gi ungdommer mulighet til å lære dans i et så realistisk og profesjonelt opplegg som mulig. esc ungdomskompani skal gi unge talenter et springbrett til fremtidig karriere som samtidsdansere. Kompaniet skal også gi arbeidsmuligheter for andre frilanskoreografer.

esc_oyvindjohannessen2

Til Oktoberdans 2016 har BIT Teatergarasjen invitert ungdomskompaniet til et samarbeid med franske Etienne Guilloteu og Claire Croize fra det Brusselsbaserte Action Scénique, et navn hentet fra 1700-tallet om forsøket på å komme unna drama og illusjonsmakeri og ta tilbake scenens «her og nå». Frasparket for forestillingen er en låt av Sonic Youth.

“Time takes its crazy toll
And how does your mirror grow
You better watch yourself when you jump into it
‘cause the mirror’s gonna steal your soul…”

The Diamond Sea kan beskrives slik indiemagasinet Magnet beskrev låten, at den «er mange ting på en gang: et fengende og stemningsfullt pop-nummer; vemodig og meditativt, en lang parade av lyd, atomosfærisk jam, en taburett etter tur for hvert av bandets medlemmer, en historie om lyden i gruppens utvikling – fra kunstrock-kronk til romantisk svermeri, og et bevisst statement om at bandet ønsket å være alt dette og samtidig forbli uavhengige, i tillegg til nå et så bredt publikum som overhodet mulig…»

Slik musikk er selvskreven i en forestilling laget av tenåringer. The Diamond Sea handler om forvandling, uskyld og rastløshet i den dunkle overgangen fra barn til voksenalder, den tiden i livet hvor man nettopp er «mange ting på en gang». Og den handler, ikke minst, om ungdommene i esc ungdomskompani.

esc ungdomskompani er et dansekompani for ungdommer i alderen 14-19 med talent og interesse for samtidsdans, og drives av Cecilie Ravndal Nilsen, Monica Reksten og Camilla Skrede Johannessen. Denne forestillingen er utviklet i nært samarbeid med to kunstnere fra EU-nettverket apap-Performing New Europe. Kunstnerisk ansvarlig for esc ungdomskompani er Camilla Skrede Johannessen, Cecilie Ravndal Nilsen og Monica Reksten. Bergen Dansesenter er produsent.

Skrede Johannessen og Ravndal Nilsen har utdannelse fra Laban Centre London. Reksten har bakgrunn fra London Contemporary School of Dance. Alle har lang erfaring som dansekunstner, pedagog og koreograf.

esc_oyvindjohannessen1

Foto: Øyvind Johannessen

 

Seltop | Grafisk Form