esc ungdomskompani

esc ungdomskompani for samtidsdans er et tilbud til unge i Hordaland fylke med talent og interesse for samtidsdans. Hvert år blir det rekruttert ca. 12 dansere i alderen 14-19 år gjennom en opptaksprøve. Høyt teknisk nivå og kreative evner ligger til grunn for opptak i kompaniet. esc ungdomskompani vil inspirere og gi ungdommer mulighet til å lære dans i et så realistisk og profesjonelt opplegg som mulig. esc ungdomskompani skal gi unge talenter et springbrett til fremtidig karriere som samtidsdansere. Kompaniet skal også gi arbeidsmuligheter for frilanskoreografer.

Kompaniet er tilknyttet Bergen Dansesenter. Camilla Skrede Johannessen er produsent, hun er kunstnerisk ansvarlig for esc ungdomskompani sammen med Cecilie Ravndal Nilsen og Monica Reksten.

Skrede Johannessen og Ravndal Nilsen har utdannelse fra Laban Centre London. Reksten har bakgrunn fra London Contemporary School of Dance. Alle har lang erfaring som dansekunstner, pedagog og koreograf.

 

Ny forestilling

UNCAGE

ESC Ungdomskompani for samtidsdans presenterer forestillingen ”UNCAGE”. Gjennom arbeid med koreografene Ann-Terese Aasen og Daniel Rodrigo Nilsen utforsker danserne begrensninger og frihet i seg selv og i møte med omverdenen.

Fana Kulturhus
Lørdag 17.mars kl. 19:00
Søndag 18.mars kl. 15:00 og kl. 19:00

Billetter: kr 150,-/ungdom kr 100,-. Billettsalg kontant i døren eller med vipps.

Medvirkende:
Koreografer: Ann-Terese Aasen og Daniel Rodrigo Nilsen.
Dansere: Karen Erstad, Inger Flotve, Marie Synnøve Hellevang, Julie Åsebø, Emma Marie Livsey, Ida Elisabeth S. Paulsen, Maria Johanne Liabø, Frida Totland, Anne Aarvik, Ingrid Berland Langedal, Sofie Skaar Mørch og Agnes Kirfel Hestholm.
Produsent: Camilla Skrede Johannessen

Lys: Jan Neal Holden

Film/dokumentasjon: Arild Vestre

Fotograf: Øyvind Johannessen

Co-produsert av BIT-Teatergarasjen
Støttet av Bergen kommune og Bergen dansesenter.

 

Tidliger prosjekter

esc_oyvindjohannessen2

 

 

The Diamond Sea

Til Oktoberdans 2016 har BIT Teatergarasjen invitert ungdomskompaniet til et samarbeid med franske Etienne Guilloteu og Claire Croize fra det Brusselsbaserte Action Scénique, et navn hentet fra 1700-tallet om forsøket på å komme unna drama og illusjonsmakeri og ta tilbake scenens «her og nå». Frasparket for forestillingen er en låt av Sonic Youth.

“Time takes its crazy toll
And how does your mirror grow
You better watch yourself when you jump into it
‘cause the mirror’s gonna steal your soul…”

The Diamond Sea kan beskrives slik indiemagasinet Magnet beskrev låten, at den «er mange ting på en gang: et fengende og stemningsfullt pop-nummer; vemodig og meditativt, en lang parade av lyd, atomosfærisk jam, en taburett etter tur for hvert av bandets medlemmer, en historie om lyden i gruppens utvikling – fra kunstrock-kronk til romantisk svermeri, og et bevisst statement om at bandet ønsket å være alt dette og samtidig forbli uavhengige, i tillegg til nå et så bredt publikum som overhodet mulig…»

Slik musikk er selvskreven i en forestilling laget av tenåringer. The Diamond Sea handler om forvandling, uskyld og rastløshet i den dunkle overgangen fra barn til voksenalder, den tiden i livet hvor man nettopp er «mange ting på en gang». Og den handler, ikke minst, om ungdommene i esc ungdomskompani.

Denne forestillingen er utviklet i nært samarbeid med to kunstnere fra EU-nettverket apap-Performing New Europe. 

esc_oyvindjohannessen1Foto: Øyvind Johannessen

 

Seltop | Grafisk Form