PRODA – profesjonell dansetrening

Proda arrangerer gratis trening, danseteknisk og faglig utvikling for profesjonelle dansekunstnere i Bergen. Profesjonelle dansekunstnere defineres ved minimum 3 års høyskoleutdanning/Bachelor i dans. Ordningen er støttet av Kulturdepartementet med kontinuerlig virksomhet i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Nord-Trøndelag og Nord-Norge. I tillegg støttes flere mindre dansemiljøer.

Felles trening er ressursbesparende, og tiltaket kommer alle dansekunstnere til gode. Trening utgjør en stor og nødvendig del av dansekunstnernes arbeid. Sik opprettholdes og utvikles de kunstneriske og fysiske ferdighetene i et felles fagmiljø. Proda er brukerstyrt med aktive dansekunstnere i styret.

Bergen Dansesenter er regional arrangør for Proda Hordaland og samarbeider med Carte Blanche og BIT Teatergarasjen om gjestepedagoger.

Husk å registrere deg som PRODA-bruker på www.proda.no.

Er du medlem av NoDa (Norske Dansekunstnere) har du automatisk brukeradgang til Proda!

Emma RozgoniFoto: Emma Rozgoni.

Nyeste+Logo

TIMEPLAN VÅR 2018:

JANUAR:

Onsdag 10. jan. *                 kl. 11.15-12.45 HOUSE med Jens Trinidad

Fredag 12. jan.*                    kl. 11.15-12.45 HOUSE med Jens Trinidad

Lørdag 27. jan.                     11.00-13.00 WORKSHOP/samtidsdans med Mette Edvardsen

I samarbeid med BIT Teatergarasjen og er delfinansiert av apap-performing Europe 2020 som mottar støtte fra Creative Europe-programmet til EU . Mer informasjon om workshopen finner du her. Påmelding til ingrid@bit-teatergarasjen.no.

 

Resten av timeplanen for vårsemesteret er på trappene. Se frem til blant annet samtidsdans med Hagit Yakira, jazz med Ane Evjen Gjøvåg og hiphop med Sara Einbu !

 

 *I samarbeid med Carte Blanche

Resten av timeplanen annonseres når den er klar.

Klassene foregår i Studio 2 i 3. etasje ved Bergen Dansesenter.

OM PEDAGOGENE:

 

Jens Trinidad har sin bakgrunn fra X-Ray I Oslo hvor han startet å danse på slutten av 90-tallet, og senere fra crewet Cre8 som han nå er kunstnerisk ansvarlig for. Han har markert seg både i hiphop- og scenekunstmiljøet som en allsidig og erfaren danser. Han har blant annet jobbet med streetdanskompaniet Bounce, Hooman Sharifi/Impure Company, Elle Sofe og Panta Rei Danseteater. I 2015 var han Dansens Dager-ambassadør. I tillegg til å være utøvende danser underviser han også i streetdans på bl.a Kunsthøgskolen i Oslo og Edvard Munch. Som koreograf har han produsert flere stykker for danseutdanninger i Norge, og egne stykker under Urban Moves Festival med crewet og seineste “Flux” med Hugo Marmelada. Jens har også vært aktiviv i battle scenen, og vunnet Soul Sessions Oslo, Pop What you got, Urban Moves i Norge og kvalifiseringen i Stockholm til Juste Debout i Paris, som er en av verdens største battles.

Jens om klassen: Jeg vil undervise i house med fokus på groove, tyngde og isolasjonsteknikk. I tillegg bevissthet ifh til musikalitet, gjennom improvisasjon eller ulike satte kombinasjoner.

Mette Edvardsen – fra hennes nettside (info om workshopen kommer): «The work of Mette Edvardsen is situated within the performing arts field as a choreographer and performer. Although some of her works explore other media or other formats, such as video, books and writing, her interest is always in their relationship to the performing arts as a practice and a situation. With a base in Brussels since 1996 she has worked for several years as a dancer and performer for a number of companies and projects, and develops her own work since 2002. She presents her works internationally and continues to develop projects with other artists, both as a collaborator and as a performer. A retrospective of her work was presented at Black Box theatre in Oslo in 2015. She is currently a research fellow at Oslo Arts Academy.» Edvardsen viser sin forestilling «oslo» på BIT 26.-27. januar kl. 19 i Studio USF.

oslo er en flerstemt soloforestilling omtalt som både intelligent, underholdende og uforglemmelig. Ut i fra tanken om at koreografi er en måte å skrive på, komponerer Mette Edvardsen bilder, handlinger, fantasier og stemninger i tid og rom. Publikum tas med i et undringsrom som åpner for både fornøyd fnising og filosofisk refleksjon. I en poetisk lek med språkets potensial og begrensninger er oslo like enkel som den er kompleks og brilliant.

 

 

 

 

Seltop | Grafisk Form