PRODA – profesjonell dansetrening

Proda arrangerer gratis trening, danseteknisk og faglig utvikling for profesjonelle dansekunstnere, koreografer og dansepedagoger i Bergen og Hordaland. Profesjonelle dansekunstnere defineres ved minimum 3 års høyskoleutdanning/Bachelor i dans. Ordningen er støttet av Kulturdepartementet med kontinuerlig virksomhet i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Nord-Trøndelag og Nord-Norge. I tillegg støttes flere mindre dansemiljøer.

Felles trening er ressursbesparende, og tiltaket kommer alle dansekunstnere til gode. Trening utgjør en stor og nødvendig del av dansekunstnernes arbeid. Sik opprettholdes og utvikles de kunstneriske og fysiske ferdighetene i et felles fagmiljø. Proda er brukerstyrt med aktive dansekunstnere i styret.

Bergen Dansesenter er regional arrangør for Proda Hordaland. Vi samarbeider med Carte Blanche og BIT Teatergarasjen om gjestepedagoger og timeplan. For å få en fullstendig oversikt over alle gratis klasser for profesjonelle dansere i regionen har vi i vår PRODA-oversikt også tatt med de åpne morgenklassene hos Carte Blanche som er åpne for det profesjonelle dansemiljøet.

Husk å registrere deg som PRODA-bruker på www.proda.no! 

Emma RozgoniFoto: Emma Rozgoni.

 

TIMEPLAN høst 2019:

PRODA-klassene foregår på Bergen Dansesenter, USF Verftet.

Carte Blanche-klassene foregår i deres studio i Nøstegaten 119.

 

AUGUST:

UKE 33: PRODA Hordaland:                                                            Carte Blanche-klasser:                      

Man 12/8                                                                                                             9.30-10.45: GAGA | Shi Pratt

Tirs 13/8                                                                                                              9.30-10.45: GAGA | Shi Pratt

Ons 14/8                                                                                                              9.30-10.45: GAGA | Shi Pratt

Tors 15/8                                                                                                             9.30-10.45: GAGA | Shi Pratt

Fre 16/8                                                                                                               9.30-10.45: GAGA | Shi Pratt

 

UKE 34: PRODA Hordaland:                                                            Carte Blanche-klasser:                      

Tirs 20/8: 11.00-16.00 | FØRSTEHJELPSKURS i samarbeid med SKUDA – skuespiller- og danseralliansen

Kurset er GRATIS. OBS! førstemann til mølla!

MELD PÅ: https://skuda.no/kurskatalog/frontcoursereg?crs_id=64

 

UKE 35: PRODA Hordaland                                                             Carte Blanche-klasser:

Fre 30/8: 10.00-11.30: HOUSE | Camilla Røyset Andersen

 

SEPTEMBER:

UKE 36: PRODA Hordaland                                                              Carte Blanche-klasser

Onsdag 4/9: 10.00-11.30: BALLETT | Marcello Raciti

 

UKE 37: PRODA Hordaland                                                              Carte Blanche-klasser

Mandag 9/9: 10.00-11.30: BALLETT | Marcello Raciti

 

UKE 38: PRODA Hordaland                                                             Carte Blanche-klasser

Fre 20/9: 10.00-11.30: JAZZ | Gard Hjertaas Bjørnson

Lør 21/9: 11.00-12.30: JAZZ | Gard Hjertaas Bjørnson

 

UKE 39: PRODA Hordaland                                                              Carte Blanche-klasser

Fre 27/9: 10.00-11.30: VOGUING | Cassandra Moldenhauer

 

Om pedagogene:

Shi Pratt har sin danseutdanning og bakgrunn fra Israel og USA og flyttet til Oslo i 2009.  Hun har arbeidet i Vertigo Dance Company, BatSheva Ensemble Dance Company og Inbal Pinto Dance Company. Hun gir klasser i både samtidsdans, improvisasjon, jazz, Gyrokinesis og Ohad Naharin’s GAGA teknikk og Tool Box.

 

Camilla Røyset Andersen er utdannet dansepedagog ved Danshögskolan i Stockholm (DOCH) med Street som hovedfag. Hun har

også danseutdannelse fra Stockholm Danscenter, Bårdar Akademiet og Broadway Dancecenter NYC. I tillegg har hun utdannelse innen Spesialpedagogikk fra Høyskolen i Bergen. De siste 9 årene har hun undervist i ulike streetstiler med faste klasser på Step In Dansestudio og ved Bergen Kulturskole. I tillegg kommer mange ulike undervisningsoppdrag ved barneskoler, ungdomskoler, folkehøyskoler m.m. Hun har reist mye og deltatt på ulike workshops og jam i bl.a USA, Sverige og Frankrike.

House er en clubdans som oppstod på 1970-tallet i byene Chicago og New York. Dansestilen er influert av mange elder dansestiler, som bl.a jazzdans, stepp, salsa, afrikansk dans og capoeira.

Stilen kan kort sagt beskrives som flytende med raskt fotarbeid.

Vi dykker inn i Housemusikken og leker oss med footwork og groove. Vi jobber med ulike basic-steg og variasjoner av disse.  Fokus på ulike rytmer, nivå, retninger, flyt og det sosiale aspektet med Housedans.

 

Marcello Raciti studied at the National Dance Academy of Rome, Hungarian State Dance Academy of Budapest, John Cranko Schule of Stuttgart and at the Bolshoi Theater Ballet Academy of Moscow, /Vaganova Russian Method. He has worked as a dancer in Stuttgart Ballet and the Companhia Nacional de Bailado de Lisboa. He graduated Ballet Pedagogue from the Hungarian State Dance Academy and has been teaching all over Europe at academies and with dance companies. He works extensively as a teacher in both ballet and modern dance, offering workshops and private classes.

Since 2011 he is teaching ballet in the talent program at Bergen kulturskole. Alongside his teaching Marcello is actively participating in dance events in Bergen.

 

Gard Hjertaas Bjørnson ble uteksaminert ved KHiO BA Jazz i 2011.

Har etter endt utdanning jobbet i en stor variasjon av produksjoner, alt fra TV til samtidsstykker.

Har jobbet med Oslo Danse Ensemble siden 2011, der han også har vært med på to Riksteaterturnéer i co produksjon med kompaniet. Har hatt et tett samarbeid med koreograf Emilia Adelöv i hennes to nyeste stykker, «Only Light» og «Storm».

Har også medvirket i en rekke musikaler som, «Cabaret» på Nordland Teater, «Singing in the Rain» på Folketeaterert og «Billy Elliot» på Sandnes Kulturhus. Er for øyeblikket medvirkende og dansekaptein i «Tordenskjold-Alle tiders Trønder» på Trøndelag teater.

Har undervist over hele landet, blant annet på workshops med Riksteateret i 2013 og 2016. Har undervist på en rekke studioer og skoler som Extend, Flyt, Norges Dansehøgskole, Trøndertun og Jump. Underviser til vanlig, sammen med kollega Trude Amalie Leirpoll, på KHiO for andreklasse BA Jazz.

Klassene består av en kombinasjon mellom det tradisjonelle jazz uttrykket, med sterk base i Molly Molloy, og over i det moderne/samtid. Klassene har en tradisjonell oppbygging, der fokus på torso, retninger i rom og funksjonalitet er i sentrum. «Jeg har alltid som mål at enhver klasse skal utfordre, skape nysgjerrighet og ikke minst gjøre meg og andre glad. Jeg er ekstremt opptatt av fysikalitet og hva kroppen kan utrette». 

 

Cassandra Moldenhauer er daglig leder for Flow Dance Academy Oslo og Soul Sessions Oslo. Hun er pionér for vogue scenen i Norge og startet Norges første vogue house: Kiki house of Meraki. Hun er medlem av det internasjonale House of Ninja og har vunnet flere konkurranser i Europa i stilen hun har spesialisert seg i: European runway. Cassandra har undervist ved bl.a. Khio, UiS og PRODA flere steder i Norge.

Voguing er en dansestil med fokus på linjer, presisjon, eleganse og attitude. I løpet av klassen går vi gjennom grunntrinn og de forskjellige elementene innen voguing. Vi tar oss tid til å utforske så alle deltakere har god forståelse for stilen før vi går inn i en rutine mot slutten av klassen.

Seltop | Grafisk Form