NYHETSBREV Fortsatt opptur på Bergen Dansesenter!Det er en fantastisk høst på Bergen Dansesenter!

Store og små ting faller på plass. Undervisningen ved danse- og ballettskolen går igjen som normalt etter månedsvis med nedstengninger og tilpasninger av ulikt slag. Flere prosjekter som ikke har kunnet komme videre på grunn av korona er nå endelig på vei videre. Vi har fått større lokaler, flere folk og gode nyheter for neste års budsjett. Det store Vestland fylke føles mindre enn før, og stadig nye dansekunstnere dukker opp i vår region. Her følger informasjon om noe av det som skjer hos Bergen Dansesenter.


Nytt studio, ny produsent og nye lovnaderDe regionale kompetansesentrene for dans er foreslått styrket i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2022. Vi regner med at også vårt nye storting ser verdien av dette – å få dans og kunst ut til hver krik og krok av landet. Budsjettet er ikke vedtatt enda, men vi ser det som svært sannsynlig at det nye stortinget vil komme til å støtte dette. 

Til sammen er de regionale kompetansesentrene for dans foreslått en økning på 10 millioner. Bergen Dansesenter ligger an til å få 700 000 av disse og dermed nesten en dobling av dagens statsstøtte.

For Bergen Dansenters del betyr det at vi får anledning til å videreutvikle fjerdeetasje. Der har vi etablert et prosjektrom som er under uttesting – Studio Kaien, som er opprettet ved hjelp av prosjektmidler fra Vestland fylke. Vi vil nå se på hvordan vi kan videreutvikle også oppholdsrom med fleksible kontorplasser og kjøkken i tilnytning til studio. Dessuten kan vi kan beholde vårt nyeste tilskudd til staben, produsent Sølvi Katrine Andersen.

 Stort besøk i alle romI våre to dansestudio og det nye prosjektrommet, Studio Kaien er det fullt trøkk hele dagen så og si alle dager. Nå har det endelig blitt enklere å booke rom. Vi har fått en kalender på nett hvor man kan se når det eventuelt finnes noe ledig. Enklere for kunstnerene, enklere for administrasjonen. Vi booker studio løpende der hvor det finnes noe ledig. Frist for booking av studio for våren 2022 er 1. november. Kunstnere som har fått tildelt studio etter søknad i høst er:

Anika Edström Kawaji og Robin Haghi (SE/BE)
Brita Grov og Ben King (NO, UK)
Ine Terese Hogstad (NO)
Lisa Teige (NO)
Martijn Joling og Amy Pender (NL, NO)
Mirte Bogaert (NO/BE)
Nicola Gunn (AU/NO)
Rita Maria Muñoz Farias (NO)
Roskva Yasmin Andersen (NO)
Sigmund Njøs Hovind (NO)
Karen Eide Bøen (NO)
Yohei Hamada (JA/NO)


ESC ungdomskompani for samtidsdans til Voss, Bergen, Sandane og FærøyeneEt konsentrert og energisk ensamble på 15 tenåringer utgjør årets ESC-kompani. Under ledelse av koreograf og folkedanser Sigurd Johan Heide er de i studio akkurat nå for å ferdigstille verket Vi er det vi sier, men også det vi tier om. Forestillingen har originalskrevet musikk av Snorre Bjerck og får premiere på Osafestivalen på Voss 30. oktober. Forestillingen vises også ved BIT Teatergarasjen i Bergen 4. desember, 22. januar på Trivselshagen Sandane og på Færøyene i februar. 


Dansepedagogisk seminar i Bergen og FørdeDansepedagogisk seminar ble koronarammet og utsatt i flere omganger i 2020, men nå skal det endelig skje! Årets seminar ledes av Marit Loe Bjørnastad, mangeårig danser og pedagog ved Høgskulen på Vestlandet. Seminaret finner sted hos Danseverkstedet i Førde den 23. oktober, og på Bergen Dansesenter i Bergen 12. november. 


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form