BIG BIG BANG – PREMIERE JANUAR 2024. ESC UNGDOMSKOMPANI FOR SAMTIDSDANS

BIG BIG BANG er en forestilling hvor 8 unge dansere sammensmelter og beveger seg som én kollektiv masse. Med kraft, energi og fart kaster de seg ut på en transformativ reise der publikum blir revet med inn i et forsøk på å skape en ny begynnelse. De spinner i et endeløst loop av intensitet og varme og balanserer på vippepunktet mellom utmattelse og gjenoppstandelse. Publikum blir dratt med inn i en suggererende og energisk tilstand, der danserne forener seg til én uslitelig enhet som streber etter å forvrenge oppfattelsen av tid, sted og rom.  

Koreograf Jonathan Ibsen er en dansk dansekunstner bosatt i Oslo. Som kunstner er han opptatt av den samtidsaktuelle kroppen, og hvordan kroppen kan brukes som et kommunikativt instrument til å konfrontere, provosere og skape dialog. Han jobber med å kontekstualisere problemstillinger rundt sosialt konstruerte normer og forståelser og forsøker å bane vei for et kunstnerisk uttrykk der kroppen kan materialisere seg mer fri og uten begrensninger.  

ESC UNGDOMSKOMPANI FOR SAMTIDSDANS ER ET TILBUD TIL UNGE I VESTLAND FYLKE MED TALENT OG INTERESSE FOR SAMTIDSDANS.

Hvert år blir det rekruttert mellom 8-15 dansere i alderen 14-19 år med talent og interesse for samtidsdans. Høyt teknisk nivå og kreative evner ligger til grunn for opptak i kompaniet. ESC ungdomskompani vil inspirere og gi ungdommer mulighet til å lære dans i en realistisk og profesjonelt produksjon, med høye kunstneriske ambisjoner. ESC ungdomskompani skal gi unge talenter et springbrett til fremtidig karriere som samtidsdansere.

Koreograf: Jonathan Ibsen
Komponist: Fredrik Petrov
Kostyme og tekstil design: Zofia Jakubiec
Kostymemaker: Julie Jensen og Ceri Angharad
Lysdesign: Maja Bergebakken Sundt

Dansere: Agnes Ravndal Vaagland (Bergen), Alisah Sussmann (Bergen), Dekontee Manyeah (Bergen), Elena Hertzberg Aidoni (Askvoll), Liv Viksmo (Bergen), Malene Henden Fridtun (Gloppen), Natalie Otneim Leikanger (Stadt) og Thomas Myklebust (Leikanger)

Produsent: Sølvi Katrine Andersen, ved Bergen Dansesenter
Co-produsent: BIT Teatergarasjen

Støttet av: Fana Sparebank, Bergen Kommune og Vestland Fylkeskommune

Spilledatoer

20.JANUAR klokken 19.00 – BIT teatergarasjen/Studio USF, Bergen

21.JANUAR klokken 14.00 – BIT teatergarasjen/Studio USF, Bergen

27.JANUAR klokken 17.00 – Trivselshagen Kulturhus, Sandane LENKE

Fotograf: Thor Brødreskift


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form