Danse- og ballettskolen

Danse- og ballettskolen ved Bergen Dansesenter tilbyr danseundervisning for alle aldre fra to år til seniorkurs.

Grunnpillarene i vårt undervisningstilbud er de tradisjonelle sceniske danseformene klassisk ballett, jazzdans og samtidsdans. Vi har også nyere danseformer som hip hop, og videre danselek for de minste, “Dans 65+” for de eldste, og “Tid for bevegelse” og improvisasjon og bevegelsesopplevelse som er kurs åpne for alle voksne. Timeplanen vår er bygget opp med ulike aldersgrupper og nivåer som gir mulighet for progresjon og utvikling for deg som ønsker å satse på en dansekarriere. Klassisk ballett-tilbudet vårt omfatter mulighet for gradering gjennom det internasjonale pedagogiske systemet RAD – Royal Academy og Dance.

Dans er også en gledesfylt fritidsaktivitet som gir treningseffekt i form av økt styrke, kondisjon og bevegelighet. Man opparbeider både rytmefølelse, musikalsk forståelse og økt kroppsbevissthet, og får ikke minst kunnskap om en kunstform. Dans gir også et sosialt fellesskap!

Bergen Dansesenter drives etter retningslinjer anbefalt av Norske Dansekunstnere (NoDa) –  forbundet for dansere, koreografer og pedagoger. Vår undervisnings- og driftsstruktur bygger på en tradisjon utviklet over flere tiår i danse-/ballettskoler over hele landet. På siden til Norske dansekunstnere står det mer om dette. Pedagogene ved BDS har alle en høyskoleutdanning i dans og har dette som sitt yrke; noen i kombinasjon med kunstnerisk virksomhet.

Som elev ved BDS får du ofte godt rabatterte billetter til forestillinger ved Carte Blanche, BIT Teatergarasjen og DNS, samt 10% rabatt i danseutstyrsbutikken The Dancing Point i Bergen. I tillegg kan våre to dansestudioer benyttes gratis for alle BDS- elever, ta kontakt med kontoret for mer informasjon!

 

SeltopGrafisk Form