Kurstilbud

kurstilbud

Her ser du hvilke danseformer vi tilbyr på Bergen Dansesenter. Vi har kurs for alle aldre – fra 2 år til senior. Vi har også en stor bredde i nivå, og kan tilby en god progresjon for ferske dansere så vel som utfordrende klasser for de som danser på et høyt nivå.

KLASSISK
Klassisk ballett ses gjerne på som grunnlaget for all vestlig, scenisk dans. Det er en fin og krevende danseform som trener styrke, fleksibilitet, koordinasjon og grasiøsitet. Bergen Dansesenter har et bredt tilbud innenfor klassisk, fra 6 år til voksen alder. Hos oss kan du også gradere deg innenfor det internasjonale systemet til Royal Academy of Dance (RAD).
//Les mer

JAZZ
Jazzdans er en danseteknisk stilart hvor det øves i typiske elementer som isolasjon, dynamikk, samt hurtige temposkifter. Jazzdansen plukker stadig opp i seg nye trender og endrer seg kontinuerlig i takt med popkulturen. Dette er en danseform som ofte forbindes med musikaler og musikkvideoer. Vi tilbyr kurs for barn fra 10 år og ungdom/voksne, på alle nivå.
//Les mer

HIP HOP
Dette er populære danseformer både på gateplan og de større scenene. Hip hop kjennetegnes av store og gjerne harde bevegelser og tyngden ned i gulvet, og jobber mye med koreografi. Vi har et bredt hiphop-tilbud for barn fra 7 år, og i tillegg gode klasser for ungdom/voksne.
//Les mer

SAMTIDSDANS
Dette er en allsidig, utfordrende og dynamisk danseform. Den bruker ofte mye plass og store kontinuerlige bevegelser, og er en stil der kroppen virkelig får utfolde seg. Moderne dans arbeider i stor grad med releaseteknikk, der man søker å slippe unødvendige spenninger i muskulaturen så kroppen kan jobbe fritt. Bergen Dansesenter har en lang tradisjon med å undervise en variasjon av moderne- og samtidsdansteknikker. Vi har klasser på alle nivå for ungdom og voksne.
//Les mer

DANSELEK
Dette er en generell introduksjon til dans hvor barnas egenutfoldelse står i sentrum. Gjennom ulike oppgaver blir barnets sanser stimulert – koordinasjon, rytme, romfølelse og samhandling med andre barn. Danselek passer for barn mellom 2 og 6 år.
//Les mer

DANS 65+
Dette er Bergen Dansesenters tilbud for seniorer. Deltakerne gjør øvelser med utgangspunkt i moderne dans, og får utfolde seg fysisk og kreativt gjennom øvelser som bedrer balanse, styrke og fleksibilitet.
//Les mer

TID FOR BEVEGELSE
Dette er en bevegelsestime som fokuserer på kroppsbevissthet, plassering/ anatomiske forhold og øvelser som gir styrke, bevegelighet og energi. Pusten er sentral i alle øvelser.
//Les mer

IMPROVISASJON OG BEVEGELSESOPPLEVELSE
Her jobber man med bevegelse gjennom oppgaver mer enn faste øvelser. Et viktig utgangspunkt for kurset er Rudolf Labans utsagn om ”menneskets behov for bevegelse og gleden ved oppfyllelsen av dette”.
//Les mer

 

Timeplan
Hvorfor danse
Semesteroversikt

SeltopGrafisk Form