Dansens dager 2017

KOMPETANSESENTERET: Som vanlig skal vi markere Dansens Dager med arrangement i sentrum- sett av lørdag 29. april 2017! Dette er en dag der dansere i alle aldre, disipliner og nivå kan samles for å vise danseglede og utfolde seg kunstnerisk. I forbindelse med dette inviterer vi både amatører, dansegrupper og -kompanier samt profesjonelle dansekunstnere i regionen til å markere Dansens Dager sammen med oss – enten som en del av vårt arrangement eller med egne uavhengige arrangement. I år har vi både Festplassen, Amalie Skram videregående skole, Musikkpaviljongen, Bergen offentlige bibliotek og plassen utenfor til rådighet. Dersom du har planlagt et eget arrangement, vil vi gjerne at du tar kontakt for å bli oppført i programmet vårt: post@bergen-dansesenter.no innen fredag 3. mars.Danseinformasjonen i Oslo er nasjonal arrangør for Dansens Dager, følg med på deres nettsider om arrangement som skjer nasjonalt også.

Årets ambassadører: Kristina Søetorp og Ida Wigdel i Th’Line er årets ambassadører for Dansens Dager, som går av stabelen i Bergen 29. april 2017. Th’Line er kjent for forestillingene Near. Far. Wherever You Are, Trynet Ditt og Shake a Tower, samt en rekke dansefilmer. Som ambassadører for Dansens Dager ønsker de å heve fanen for skaperglede!

Th’Line ble etablert allerede i 2006 mens Søetorp og Wigdel fremdeles var studenter på Balletthøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo: Vi brukte pausene til å leke, le og improvisere. Th’Line ble et fristed i en hverdag med mye terping og perfeksjonering. De har beholdt leken i arbeidet, både når de utvikler materiale og når de står på scenen. Deres forestillinger er kjent for å være humoristiske, men for Søetorp og Wigdel er ikke det et uttalt mål. – Med dagens situasjon i det globale samfunnet er Dansens Dager sitt budskap om felleskap, samhandling og inkludering ekstra viktig. Vi er veldig glade for at Th’Line ønsker å løfte dette budskapet og kaste glans over feiringen av Dansens Dager 2017, sier daglig leder ved Danseinformasjonen Randi Urdal.

Th’Line har blant annet spilt på Dansens Hus, Oslo, Paradisio i Amsterdam, Kulturhuset i Oslo og festivalene Oslofjordfest, Ravnedans og Dansefestival Barents. De har også koreografert for teaterlinjen ved Kunsthøyskolen i Oslo og Lenge Leve Livet for Oslo Nye Teater. Både Søetorp og Wigdel danser også for andre koreografer og er ofte å se på den norske dansescenen, så vel som internasjonale scener. Ambassadørene har koreografert årets Dansens Dager-dans som de håper kan fremme skaperglede og gi barn og unge inspirasjon til å skape dans gjennom lek og spontanitet i fellesskap. Dansen blir lansert i slutten av februar på dansensdager.no og vil i løpet av våren bli danset av flere tusen barn og unge over hele landet.


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form