DANSENS DAGER-DANSEN 2023
– Form, frihet & utforskning

Foto: Tale Hendnes

Info her hentet fra Dansens Dagers nyhetsbrev! Sjekk ut deres hjemmeside, TRYKK HER!

Årets Dansens Dager-ambassadør Caroline Hawkins Skjørshammer har koreografert årets Dansens Dager-dans!

Årets Dansens Dager-dans er innen contemporary jazz-sjangeren. – Jeg synes det er en utrolig deilig og rik uttrykksform, forteller Caroline. – For meg er det kombinasjonen av form, frihet, teknikk og utforskning som treffer, og det tette samspillet med musikken og de andre danserne i rommet. 

Dansens Dager-dansen kombinerer satte bevegelser innenfor contemporary jazz-landskapet, med kreative oppgaver. Dansen er koreografert til låta «I Need You» av Beharie. Carolines oppfordring er å koble deg på musikken og lytte til alle lagene i låta:

– Det aller viktigste er at du lytter – til kroppen, til musikken, til gulvet, til de andre i rommet. Du står fritt til å ta valg underveis som føles gode eller interessante for kroppen din. Gjerne bruk fantasien til å undersøke bevegelsene!

Se hele dansen, TRYKK HER!

Foto: Tale Hendnes

Form, frihet & utforskning
I prosessen med å utforske og undersøke forslår Caroline ulike spørsmål du kan stille deg underveis:

– Hvilket rom er jeg i?
– Hva får musikken meg til å tenke på eller kjenne?
– Hvordan kan jeg bruke dette til å fargelegge bevegelsene på min måte? 

Caroline håper du vil leke med variasjon i intensitet og kvalitet. Teste ut og utforske å gjøre bevegelsene harde eller myke, store eller små. Fylle det du gjør med følelser, eller gjøre det mer praktisk – hva finner du?

– Ta på deg noe du elsker å bevege deg i og slå deg løs!

Foto: Tale Hendnes

De fantastiske danserne
Caroline har med seg to profesjonelle dansere i filmen, Alexander Emanuel Waal Hem og Nathalie Adriana Hast. I tillegg er 3. års bachelor jazz fra Kunsthøgskolen i Oslo med som utøvere:

Ben Nguyen, Carina Sogn Stave, Carl Peters, Egil Mikael Elo Alnæs, Jesper Sandvik, Pernille Øien, Filomena Melim og Tuva Godnes Iversen.

Foto Tale Hendnes

------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form