ESC ungdomskompani

ESC ungdomskompani for samtidsdans er et tilbud til unge i Vestland fylke med talent og interesse for samtidsdans. Hvert år blir det rekruttert ca. 12 dansere i alderen 14-19 år gjennom en opptaksprøve. Høyt teknisk nivå og kreative evner ligger til grunn for opptak i kompaniet. ESC ungdomskompani vil inspirere og gi ungdommer mulighet til å lære dans i et så realistisk og profesjonelt opplegg som mulig. ESC ungdomskompani skal gi unge talenter et springbrett til fremtidig karriere som samtidsdansere. Kompaniet skal også gi arbeidsmuligheter for frilanskoreografer.

 

En drøm går i oppfyllelse!

Samarbeidet mellom internasjonalt anerkjente Alan Lucien Øyens winter guests og ESC ungdomskompani når nye høyder.

Suksessforestilllingen Dream on, baby som ble spilt for en utsolgt sal under Oktoberdans i 2018 settes endelig opp igjen! Forestillingene i Bergen finner sted på Cornerteateret lørdag 12. og søndag 13. oktober. Billetter med spesialpris for studenter og musikk-, dans- og dramaelever, finner du på ticketco.

Om du befinner deg i Oslo kan du oppleve forestillingen under dansefestivalen CODA på selveste Operaen 21.-23. oktober.

I 2018 var ESC ungdomskompani stolt mottaker av Bergen Teaterforenings pris “Rampeløkten”.

Foto: Øyvind Johannessen
Foto: Øyvind Johannessen

Om forestillingen

ESC ungdomskompani/Winter guests
DREAM ON, BABY

“I always wanted to be in the movies. When I was little, I thought for sure, one day, I could be a big big star. In my head, dreaming like that. It was nice. And one day, it just stopped…”

Når blir vi voksne? Når slipper vi tak i drømmene våre og innfinner oss med vår plass i virkeligheten? Hva betyr det å være unge jenter i en verden som i økende grad forlanger at barn simulerer voksne?

Alan Lucien Øyen, Daniel Proietto og ESC ungdomskompani har sammen utforsket disse spørsmålene. Resultatet er «Dream on, baby». En forestilling om grenselandet mellom barn og voksen, drømmer og virkelighet.

Koreografi/Regi: Daniel Proietto og Alan Lucien Øyen.

Veiledning / Stemmebruk: Kate Myre, Lisa Reynolds, Yvonne Øyen.

Kostymedesign: Daniel Proietto

Tekst: Alan Lucien Øyen, Michael Patrick King,
Tina Fey, Patty Jenkins

Lyddesign: Gunnar Innvær/Mathias
Grønsdal Johannesen.

Lysdesign: Martin Flack.

Dansere: Solveig Birkeland, Inger Flotve, Marthe Næss Iversen, Astrid Jordåen, Maria Johanne Liabø, Kristin Lien, Julia Thunes Skår og Shelmith Mwenesi Øseth.

Produsent for esc er Camilla Skrede Johannessen. Forestillingen er co-produsert av winter guests og BIT Teatergarasjen, og støttet av Bergen kommune og Bergen Dansesenter.

Premiere og 10-årsjubileum!

Under Oktoberdans 2018 feirer esc ungdomskompani sitt 10-års jubileum med en splitter ny forestilling koreografert av den kjente bergenske koreografen Alan Lucien Øyen og Daniel Proietto, begge fra Winter Guests, som i det siste har jobbet vel så mye med teater som med dans. De to kommer rett fra et arbeid med et av de aller fremste dansekompaniene i verden, Pina Bauschs danseteater Tanztheater Wuppertal. Dream on, baby handler om å bli voksen.

I år feirer ESC 10-års jubileum, og det med en splitter ny forestilling koreografert av Daniel Proietto og Alan Lucien Øyen fra Winter Guests, som i det siste har jobbet vel så mye med teater som med dans. De to kommer rett fra et arbeid med et av de aller fremste dansekompaniene i verden, Pina Bauschs danseteater Tanztheater Wuppertal. Dream on, baby handler om å bli voksen.

Forestillingen spilles 20. oktober kl. 19.30 i Røkeriet USF. Billetter finner du ved å trykke her. 

“I always wanted to be in the movies. When I was little, I thought for sure, one day, I could be a big big star. Or maybe just beautiful. Beautiful and rich. Like the women on TV. I had a lot of dreams. And I guess you could call me a real romantic because I truly believed that one day, they’d come true. I lived that way for a long long time. In my head, dreaming like that. It was nice. And one day, it just stopped….” (fra filmen Monster).

Når blir vi voksne? Når slipper vi tak i drømmene våre og innfinner oss med vår plass i virkeligheten.
Hva betyr det å være unge jenter i en verden som i økende grad forlanger at barn simulerer voksne?
Ved bruk av tekst og dans, basert på møte med årets utøvere i ESC ungdomskompani, utforsker forestillingen dette grenselandet mellom barn og voksen, mellom drømmer og virkelighet.

Koreografi/Regi: Daniel Proietto og Alan Lucien Øyen.

Veiledning / Stemmebruk: Kate Myre, Lisa Reynolds, Yvonne Øyen.

Lyddesign: Gunnar Innvær.

Lysdesign: Martin Flack.

Dansere: Solveig Birkeland, Inger Flotve, Marthe Næss Iversen, Astrid Jordåen, Maria Johanne Liabø, Kristin Lien, Julia Thunes Skår og Shelmith Mwenesi Øseth.

Produsent for esc er Camilla Skrede Johannessen. Forestillingen er co-produsert av BIT Teatergarasjen, og støttet av Bergen kommune og Bergen Dansesenter.

Tidligere prosjekter

UNCAGE (2018)

I mars 2018 gjorde esc ungdomskompani for samtidsdans forestillingen ”UNCAGE” i Fana Kulturhus. De arbeidet med koreografene Ann-Therese Aasen i “Uncage” og Daniel Rodrigo Nilsen i “I remember touch”.

Foto: Øyvind Johannessen, “I remember tuch” av Daniel Rodrigo Nilsen

Daniel Rodrigo Nilsen er freelance scenekunstner og tekstforfatter fra Bergen med base i Oslo. Han har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo hvor han tok en bachelorgrad i moderne- og samtidsdans. For tiden jobber han fast som fysisk utøver i kompaniet Babyopera og forestillingen Drake-zoo, som er co-produsert av Det Norske Teatret. Han er også ansatt ved Rom for dans både som dansekunstner og formidler i den kunstpedagogiske metoden KROM. I 2017 dannet han den frie teatergruppen Det Triste Teatret sammen med Sondre Pettersen.

Ann-Terese Aasen er utdannet danser fra London Studio Centre. Ann-Terese er koreograf og regissør med flere kritikerroste forestillinger bak seg. Hun har gjort store produksjoner som koreograf og/eller regiassistent med oppdrag for blant annet Bergen Nasjonale Opera, Opera Østfold, Operaen i Kristiansund, Nordnorsk Opera- og symfoniorkester og Trondheim symfoniorkester. Ann-Terese har koreografert kjente oppsetninger som f. eks. TryllefløytenLa Boheme og Little Shop of Horrors, samt regissert og koreografert Oliver! og Hakkebakkeskogen. I 2013 koreograferte hun kortfilmen The Perfect Dance, som mottok nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Sommeren 2017 var hun medregissør og koreograf på den nyskrevne musikalen Hekseringen på Bergenhus Festning, som skal gjenopptas sommeren 2018. Ann-Terese er for tiden aktuell som koreograf på Fyllingsdalen Teaters oppsetning av Robin Hood, som har mottatt strålende kritikk.

Dansere: Karen Erstad, Inger Flotve, Marie Synnøve Hellevang, Julie Åsebø, Emma Marie Livsey, Ida Elisabeth S. Paulsen, Maria Johanne Liabø, Frida Totland, Anne Aarvik, Ingrid Berland Langedal, Sofie Skaar Mørch og Agnes Kirfel Hestholm.

Lys: Jan Neal Holden

Film/dokumentasjon: Arild Vestre

Produsent for esc er Camilla Skrede Johannessen. Forestillingen var co-produsert av BIT Teatergarasjen, og støttet av Bergen kommune og Bergen Dansesenter.

 

The Diamond Sea (2016)

Foto: Camilla Skrede Johannessen

Til Oktoberdans 2016 inviterte BIT Teatergarasjen ungdomskompaniet til et samarbeid med franske Etienne Guilloteu og Claire Croize fra det Brusselsbaserte Action Scénique, et navn hentet fra 1700-tallet om forsøket på å komme unna drama og illusjonsmakeri og ta tilbake scenens «her og nå». Frasparket for forestillingen var en låt av Sonic Youth.

“Time takes its crazy toll
And how does your mirror grow
You better watch yourself when you jump into it
‘cause the mirror’s gonna steal your soul…”

The Diamond Sea kan beskrives slik indiemagasinet Magnet beskrev låten, at den «er mange ting på en gang: et fengende og stemningsfullt pop-nummer; vemodig og meditativt, en lang parade av lyd, atomosfærisk jam, en taburett etter tur for hvert av bandets medlemmer, en historie om lyden i gruppens utvikling – fra kunstrock-kronk til romantisk svermeri, og et bevisst statement om at bandet ønsket å være alt dette og samtidig forbli uavhengige, i tillegg til nå et så bredt publikum som overhodet mulig…»

Slik musikk er selvskreven i en forestilling laget av tenåringer. The Diamond Sea handler om forvandling, uskyld og rastløshet i den dunkle overgangen fra barn til voksenalder, den tiden i livet hvor man nettopp er «mange ting på en gang». Og den handler, ikke minst, om ungdommene i esc ungdomskompani.

esc_oyvindjohannessen1
Foto: Øyvind Johannessen

Étienne Guilloteau (født 1976 i Poitiers, Frankrike)

Étienne startet studier ved P.A.R.T.S. i 1998. Hans avgangs-solo, “Love me two times” 2002, ble senere vist ved flere europeiske arenaer.

Guilloteau startet sitt samarbeid med wp Zimmer i Antwerpen i 2002, som resulterte i duetten “Skènè” med Claire Croize. I 2006 koreograferte Etienne Guilloteau sin andre duett “La Magnificenza”. I 2007 skapte han stykket “Dido” i samarbeid med Claire Croizé, en videoinstallasjon basert på den tredje akten av Purcells opera Dido og Aeneas.

De siste årene har han fokusert sitt koreografiske arbeid på det dramaturgisk forholdet mellom dans, musikk og lys. Denne utforskningen resulterte i to etyder: “Prima dell’atto”, et stykke for barn med musikk av Debussys og “DAAD”. Denne soloen ble vist på “Hit the stage” i Monty/Antwerpen våren 2009.

Han har koreografert for Kunstenfestivaldesarts Tres Scripturae, Christopher Hus/Toronto Dance Theatre og La Biennale of Charleroi Danses. Dette stykket ble bl.a. også vist ved BIT Teatergarasjen i Bergen høsten 2014. Han startet kompaniet Action Scénique sammen med Claire Croizé og Nada Gambier. Navnet er senere endret til ECCE. Foruten sitt koreografiske arbeid har Etienne Guilloteau danset for flere koreografer og kompanier som Vincent Dunoyer, Rosas og Charlotte Vanden Eynde.

Dansere: Serina Luoise Abelsen, Noelle Guinoo Derida, Karen Erstad, Inger Flotve, Matilde Helgesen, Marie Synnøve Hellevang, Kristin Lien, Julia Thunes Skaar, Ole Marius Støle.

Prosjektet ble co-produsert av BIT Teatergarasjen, produsert av Camilla Skrede Johannessen, og støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Bergen Dansesenter.

Forestillingen er utviklet i nært samarbeid med to kunstnere fra EU-nettverket apap-Performing New Europe. 

 

:remiks (2015)

:remiks ble vist på Cornerteateret i september 2015. Og inneholdt koreografiene “Dine mystiske venner” av Camilla Skrede Johannessen, “Det er ei fortid i notid” av Brita Grov og “Varp og veft” av Anne-Linn Akselsen. 

Foto: Frode Andersen

Camilla Skrede Johannessen er en av de kunstneriske lederne av esc ungdomskompani. Hun er utdannet ved Laban Centre of Movement and Dance i London (1998). I London danset hun for The Barriedale Operahouse og Transitions Dance Company og turnerte med dem i Europa og Russland. Camilla har koreografert forestillinger som Fabellandet, De Vilde Svaner, Tangus Dei, Kvinneskikkelser og Convergence. Hun har også jobbet som skuespiller ved bl.a DNS og i en årrekke med Transiteatret-Bergen.

Brita Grov er danser og koreograf med ein Bachelor i moderne dans frå BA (hons) Contemporary Dance Program på Laban i London (2011-14). Ho tek no vidareutdanning i fysisk teater på Royal Holloway i London, og tek Master i Contemporary Performance Practices. Ho har i ein del år arbeidd og opptredd på fleire ulike plattformer med teater,- og danseprosjekt både i inn,- og utland.

Anne-Linn Akselsen er norsk dansekunstner med en internasjonal karriere både som danser og koreograf. Hun har jobbet som danser i Rosas for koreografen Anne Teresa De Keersmaeker og freelance for koreografer som Heine Avdal, Jean Luc Ducourt og Salva Sanchis. Hun er utdannet ved Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm og ved P.A.R.T.S. i Brussel. Siden

har hun ved siden av utøverkarrieren kontinuerlig koreografert egne verk, og i 2009 startet hun kompaniet ”Human Works” sammen med Adrián Minkowicz. I tillegg til arbeidet med Human Works har hun koreografert flere bestillingsverk, blant annet for Den Norske Opera og Ballett, og har vunnet flere priser for arbeidet sitt.

Dansere: Synne L. Erichsen, Marie Espeskog, Louise Fretheim, Henrikka M. Knarvik, Joakim Lundekvam, Amborg Moe, Viljar I. Moe, Ida Helen Olsen, Zora Pettersen, Live Rosseland.

Prosjektet ble co-produsert av BIT Teatergarasjen, produsert av Camilla Skrede Johannessen, og støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune og Bergen Dansesenter.

 

Fight/flight (2014)

Fight/flight var en tripple bill som hadde premiere på Cornerteateret i september 2014. Koreografer var Mari Frogner “Fights, flights and that space inbetween”, Daniel Rodrigo Nilsen, “Nå som du kjenner meg ved navn” og Kristine Nilsen Oma “Hjertet”.

Mari Frogner har en Professional Diploma in Dance fra?Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance og startet Nutshell Dance company i London som hun er kunstnerisk leder for. I tillegg til Norge har hun jobbet og vist arbeid i England, Tyskland, Sverige og USA og jobbet for organisasjoner som Secret Cinema, London Contemporary Orchestra og Roehampton University. Som utøver har Mari jobbet for blant annet for Secret Cinema, Leah Anderson og Tino Sehgal i hans Turner-nominerte verk These Associations.

Daniel Rodrigo Nilsen?(1990) var danser i esc ungdomskompani I 2010.Siden da har han fått en bachelorgrad i moderne- og samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Under utdannelsen har han blant annet jobbet med Fransesco Scavetta, Kristin Hjort Inao og Christopher Arouni. Han har danset for bla. Simbarashe Norman Fulukia og er aktuell med sine egne produksjoner “et åpent rom. et lukket rom. hjerterom og tomrom. rom og cola. soverom. uendelig rom” og “nå kommer Naboen”. Soloen ”øst vest horizontal walk” vant 3. Plass i Dans i Nordvest koreografikonkuranse.

Kristine Nilsen Oma er utdannet ved Victorian Collage of the Arts i Melbourne (Australia) og Laban Centre of Movent and Dance i London (England). Hun har koreografert en en rekke eksperimentelle dansproduksjoner i inn og utland. Kristine jobber hovedsakelig med improvisasjon som utgangspunkt, metoder som hun ble veldig inspirert av under arbeid med Theatre of the Ordinary i Melbourne.

Dansere: Victoria Joy Askeland, Maria Elen A. Bjørvik, Isabella Agdestein Blume, Putli J. Baldin Hellesen, Henrik Nordin, Suzanne R Olaisen, Ida Helen Olsen, Benedikte Herland Søilen, Lisa Teige, Michael Henrik Vedeler, Nicolay Tysse Øberg.

Prosjektet ble co-produsert av BIT Teatergarasjen, produsert av Camilla Skrede Johannessen, og støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune og Bergen Dansesenter.

 

Phases (2013)

Phases hadde premiere i Fana kulturhus i november 2013. Den inneholdt fire koreografier signert Cecilie Ravndal Nilsen “CORP-ID”, Ludvig Daae “We won`t stop”, Shlomi Ruimi “Purple dice”  og Michael Klien “Fling The Emptiness Of Your Arms Into The Spaces We Breathe”.

Cecilie Ravndal Nilsen er utdannet ved Laban Centre of Movement and Dance i London. Hun har arbeidet som freelance danser og koreograf i Bergen siden 2000. Hun er kunstnerisk leder av esc ungdomskompani sammen med Camilla Skrede Johannessen og Monica Reksten og startet kompaniet med dem i 2007. For esc ungdomskompani har Cecilie koreografert stykkene ”Svevn” 2008 ”Subtura” 2010. Cecilie har danset for bl.a Molitrix, Den nye Opera, Bergen kirkespill og Fylkeskonsertane i Hordaland. Cecilie viste koreografien ”Delicate tention” på Oktoberdans i 2002.

Ludvig Daae er utdannet ved Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm?og ved P.A.R.T.S. i Brussel. Han har arbeidet som koreograf og danser siden?2006. Ludvigs arbeider har blitt vist flere steder i Europa på bland annet Bâtard Festival (Belgia), Vooruit (Belgia), Dansens Hus i Oslo, Dansens Hus i Stockholm og Rencontres Choregraphiques Internationales de Seine Saint-Denis (Frankerike).

Shlomi Ruimi var danser i Carte Blanche fra 2004 fram til våren 2013. Han er opprinnelig fra Beer Sheva i Israel. I 2003 og våren 2004 danset Shlomi hos Berlin Ballet Komische Opera, hvor han blant annet medvirket i produksjoner av Ingun Bjørnsgaard. Tidligere har han danset hos Kibutz Contemporary Dance Company, Ido Tadmor Dance Company og Bat Dor Dance Company.

Michael Klien er utdannet ved Laban Centre of Movement and Dance i London og har en doktorgrad fra Edinburgh College of Art i 2009. Michaels koreografiske oppdrag inkluderer Ballett Frankfurt, ZKM (Karlsruhe), Tanzquartier Wien og Wien Volksoper. Utstillinger inkluderer Irish Museum of Modern Art og Hayward Gallery, London. Under sitt arbeid med Ballett Frankfurt, fungerte han også som kunstnerisk konsulent for William Forsythe.

Han har vært co-grunnlegger og kunstnerisk leder for den Londonbaserte kunstgruppen Barriedale Operahouse (1994-2000) og kunstnerisk leder / administrerende direktør i Daghdha Dance Company (2003-2011). Klien er basert i Hellas og Irland, og arbeider fortiden som selvstendig artist.

Foto: Frode Andersen

Dansere: Kine Lihaug Bach, Isabella Agdestein Blume, Silje Moe Iversen, Emma Magerøy, Torill Kolsrud, Michael Vedeler, Morten H. Stenersen, Rita Maria Frias Munoz, Maren Kristin Johansen, Lisa Teige, Maria Elen A. Bjørvik Johanne Heggenes Anuglen, Elise Henne Holmbek, Andrea Hauge Lygre, Ingvild M. Thingnes, Tina-Marie Moe.

Prosjektet ble co-produsert av BIT Teatergarasjen, produsert av Camilla Skrede Johannessen, og støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune, Bergen Dansesenter.

LEAP (2012)

Forestillingen ble spilt i Fana kulturhus høsten 2012. Koreografier var ved Marit Loe Bjørnstad ”MOT”, Elizabeth Guino-o med komponist Stein Urheim ”The End”, Monica Reksten ”As you lay before me” og Shlomi Ruimi ”Purple Dice”.

Marit Loe Bjørnstad har en bachelor i dans og pedagogikk fra Den Norske Balletthøgskole, samt ettårig forstudium i dans fra Spin Off. Bjørnstad er et travelt år fremfor seg med hele syv arbeid i produksjon med premiere i 2011/2012. De siste to årene har hun vist en rekke arbeid.

Elizabeth Guino-o har lang fartstid som dansekunstner, koreograf og pedagog. hun har jobbet som danser og koreograf i et av Bergens første samtidsdanskompanier; Riss dansekompani, og har jobbet både for DNS og BFO. P.d. er hun fast koreograf for Fargespill og pedagog i klassisk ballett på Bergen Dansesenter.

Monica Reksten er utdannet fra London Contemporary Dance School og University of Portsmouth. Hun har jobbet som danser og koreograf i Norge, Sverige, Danmark og England for bl. annet Y-mis dance co. og Solus dance co. og koreogafert bl. annet “ID – EGO” og “X-hibit”.

Shlomi Ruimi var danser i Carte Blanche fra 2004 fram til våren 2013. Han er opprinnelig fra Beer Sheva i Israel. I 2003 og våren 2004 danset Shlomi hos Berlin Ballet Komische Opera, hvor han blant annet medvirket i produksjoner av Ingun Bjørnsgaard. Tidligere har han danset hos Kibutz Contemporary Dance Company, Ido Tadmor Dance Company og Bat Dor Dance Company.

Dansere: Kine Lihaug Bach, Isabelle Agdestein Blume, Oda Persdatter Brekke, Marte Golten, Silje Moe Iversen, Emilie Lund, Emma Magerøy, Malene Juliussen Olsen, Andrea Opsvik, Cathrine Rogne, Jannicke Søfteland

Prosjektet ble co-produsert av BIT Teatergarasjen, produsert av Camilla Skrede Johannessen, og støttet av Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune, Bergen Dansesenter, BKK og Tele2.

The Giggling Bunnies, Oktoberdans (2012)

En forestilling av tyske Felix Mathias Ott, som hadde premiere under Oktoberdans på Logen teater i oktober.

Felix Mathias Ott er en ung koreograf, danser og poetisk filmmaker, med base i performancefeltet mellom Paris og Berlin. Han har turnert over hele Europa med kunstnere som Krzysztof Warlikowski, Boris Charmatz, Yves Noel Genod, Maud le Pladec, Mathilde Monnier og Björn Melhus. Her i Bergen stiftet vi så vidt bekjentskap med ham under minifestivalen APAP våren 2012, da han viste sitt filmpoetiske forsøk på en åpning av det ubevisste i Odyssey Complex og etterpå serverte whisky til publikum i gleden over nettopp å ha fått støtte til et større filmprosjekt.

Dansere: Isabelle Agdestein Blume, Oda Persdatter Brekke, Marte Golten, Silje Moe Iversen, Emilie Lund, Emma Magerøy, Malene Juliussen Olsen, Andrea Opsvik, Cathrine Rogne.

Prosjektet ble co-produsert av BIT Teatergarasjen, produsert av Camilla Skrede Johannessen, og støttet av Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune og Bergen Dansesenter.

Fabellandet (2011)

Denne forestillingen var et samarbeid Ung Symfoni (BFUng) og komponist Thorstein Aagaard-Nilsen. Den ble vist i Grieghallen i Bergen og Festiviteten i  Haugesund. Koreografi var ved Camilla Skrede Johannessen med assistanse fra Monica Reksten og Cecilie Ravndal Nilsen.

Camilla Skrede Johannessen er en av de kunstneriske lederne av esc ungdomskompani. Hun er utdannet ved Laban Centre of Movement and Dance i London (1998). I London danset hun for The Barriedale Operahouse og Transitions Dance Company og turnerte med dem i Europa og Russland. Camilla har koreografert forestillinger som Fabellandet, De Vilde Svaner, Tangus Dei, Kvinneskikkelser og Convergence. Hun har også jobbet som skuespiller ved bl.a DNS og i en årrekke med Transiteatret-Bergen.

Dansere: Claudia Aline de Arayo Barbosa, Isabella A Blume, Sandra Josiane Haukaas, Silje Moe Iversen, Marte G J Johannessen, Maria Kogstad, Hanne Kathrine Ø Lillevik, Camilla Ludvigsen , Malin H Magnussen, Malene J Olsen, Andrea Opsvik, Ruth Cecilia Pernigotti, Karoline Risnes, Cathrine Rogne, Preben Tangenes, Sara R Torsvik, Anna Dale Torvund, Kristian Vindenes.

Produsent var Line Fredriksdatter, Bergen Dansesenter i samarbeid med Magne Åsnes, Ung Symfoni.

 

2010

esc ungdomskompani samarbeidet med BIT-Teatergarasjen om et konsept som het ”Dogmedans” i 2010. Det ble vist på Bystasjonen, Torgalmenningen og i trappene opp til Johannesskirken. esc var også på turne til Fana folkehøgskule og Voss med koreografiene fra 2008 av Camilla Skrede Johannessen, Monica Reksten og Cecilie Ravndal Nilsen.

Camilla Skrede Johannessen er en av de kunstneriske lederne av esc ungdomskompani. Hun er utdannet ved Laban Centre of Movement and Dance i London (1998). I London danset hun for The Barriedale Operahouse og Transitions Dance Company og turnerte med dem i Europa og Russland. Camilla har koreografert forestillinger som Fabellandet, De Vilde Svaner, Tangus Dei, Kvinneskikkelser og Convergence. Hun har også jobbet som skuespiller ved bl.a DNS og i en årrekke med Transiteatret-Bergen.

Monica Reksten er utdannet fra London Contemporary Dance School og University of Portsmouth. Hun har jobbet som danser og koreograf i Norge, Sverige, Danmark og England for bl. annet Y-mis dance co. og Solus dance co. og koreogafert bl. annet “ID – EGO” og “X-hibit”.

Cecilie Ravndal Nilsen er utdannet ved Laban Centre of Movement and Dance i London. Hun har arbeidet som freelance danser og koreograf i Bergen siden 2000. Hun er kunstnerisk leder av esc ungdomskompani sammen med Camilla Skrede Johannessen og Monica Reksten og startet kompaniet med dem i 2007. For esc ungdomskompani har Cecilie koreografert stykkene ”Svevn” 2008 ”Subtura” 2010. Cecilie har danset for bl.a Molitrix, Den nye Opera, Bergen kirkespill og Fylkeskonsertane i Hordaland. Cecilie viste koreografien ”Delicate tention” på Oktoberdans i 2002.

Dansere:Brita Grov, Kristian Vindenes, Karoline Risnes, Sara Røisland Torsvik, Kristi-Helene Johannessen Engeberg ,Marianna Minesova, Daniel Rodrigo Nilsen, Eirinn Aadland Haga, Lisa Melvær Giil, Karoline van Gemst, Marianne Berg Nødtvedt, Maria Skjeldrum Toppe

Støttet av Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune. Produsent i 2010 var Tora De Zwart Rørholt, Bergen Dansesenter.

2008

I mai 2008 hadde esc ungdomskompani premiere på sin første forestilling. Den fant sted på BIT Teatergarasjen og bestod av tre verk: Camilla Skrede Johannessens ”Jeg liker henne veldig godt, men…”, Monica Rekstens ”Om høns og fjær” og Cecilie Ravndal Nilsens ”Svevn”.

Dansere: Brita Grov, Camilla Marie Lønøy Olsen, Henriette Brandvik Olsen, Ingri Hope Hadler-Jacobsen, Joanne H Hafstad Hellem, Julia Yan Fleten, Bergitte Ellingsen Ohm, Monica Haugland, Silje Segadal Fluge

Støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune og Frifond. Co-produsert av BIT Teatergarasjen. Produsent Camilla Skrede Johannessen.

Fra BA 14.05.2008
SeltopGrafisk Form