Festspill i byen og på Bergen Dansesenter

Se våre flinke elever på Festspillene!

Nærmere 100 av våre elever er i sving under Festspillene i Bergen. To av arrangementene er gratis og alle arrangementene passer for alle aldersgrupper. Kom og se!

Søndag 27. mai, blir det en eventyrlig dag i Sæveruds trolske paradis under Familiedag på Siljustøl – helt gratis!

Her deltar Elizabeths elever fra Klassisk ballett RAD nivå 1 og Henriks elever fra hiphop 10-15 fortsetter og nivå 2+3.

Den store familiedagen på Harald Sæveruds eiendom er en kjær og populær tradisjon under Festspillene. «Naturen er mitt verksted», sa Sæverud som var glad i å vandre i de trolske omgivelsene på Siljustøl. Her fikk han ideer til nye musikkverk. 

Denne søndagen blir det ekstra liv og røre, og mye flaksing, på komponistens vakre eiendom i Fana. Fugler, frihet og fangenskap er stikkord som har inspirert mye av det som vil skje. Unge dansere fra Bergen Dansesenter opptrer med klassisk dans og hip hop. Langs turstiene sørger Dukketeaterverkstedet for spennende møter med fascinerende figurer og hittil ukjente fuglearter. Det er høyst mulig at barna vokser på seg vinger og nebb før dagen er omme. I huset blir det også omvisninger og minikonserter med pianisten Rune Alver.

Offisiell åpningsmarkering kl 13:00

Støttet av #GriegFoundation og #Kavlifondet 

Mandag 28. mai er det De Unges Festspilldag i Greighallen – helt gratis!

Her deltar Elizabeths elever fra Klassisk ballett 2+3 og nivå 4, Henriks elever fra Hiphop 10-12 år begynner/litt øvet og Stephanies elever fra Jazzdans 10-12 år fortsetter og 13-15 år fortsetter.

Unge artistspirer fra kulturskolene i Hordaland inviteres opp på scenen. På dagtid arrangeres gratiskonserter hver hele time, og her er de aller yngste artistene midtpunktet. Opplev unge, kreative krefter og glede i kunstnerisk utfoldelse av mange slag. Her blir det rock’n’roll med band, klassiske perler, instrumentale variasjoner i solo og samspill, ballett, jazzdans, hiphop, teater og mye, mye mer. ?Danser Piero Issa er konferansier.

Onsdag 30. mai på den store scenen i Grieghallen er det duket for De Unges Festspillforestilling

Medvirkende fra Bergen Dansesenter er Hiphop nivå 2+3 under Henriks ledelse.

På De unges festspillforestilling får du se og høre artister som kan være med å prege kulturlivet på Vestlandet og i Norge i årene fremover. På scenen står dansere, sangere og instrumentalister som er håndplukket blant elevene på kulturskolene i Hordaland. De unges festspillforestilling er et årlig innslag i festspillprogrammet, og publikum går vanligvis både imponert og rørt ut av konsertsalen. Musiker og programleder Heidi Marie Vestrheim er konferansier og regien er ved Solvei Stoutland.


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form