Gratulerer med stipender og pris fra Bergen kommune!

KOMPETANSESENTERET: Vi var tilstede under Bergen kommunes stipendutdeling fredag 11. september, og det var en stor glede å overvære utdelingen av etableringsstipender til henholdsvis dansekunstnerne Stephanie Mowinckel og Lisa Nøttseter. Begge danserne har i flere år vært tilknyttet Bergen Dansesenter gjennom undervisning og produsentsamarbeid av dansekunst.

Stephanie er danser i Schang Dance Productions som består av 6 av Norges råeste dansere innen hip hop og kommersiell dans. Schang er Bergens eneste profesjonelle jentecrew som både danser, koreograferer og instruerer. I tillegg har Stephanie i mange år undervist i jazzdans, hip hop og danselek på Bergen Dansesenter.

Lisa Nøttseter er samtidsdanser og driver Bjelke i øye produksjoner. Lisa jobber mye med improvisasjon og har en stor interesse for menneskets fysiske og personlige historier og møtepunkt. Lisa står bak forestillingene Rehearsing being human og Denne stunden. 

Kulturprisen 2015 ble tildelt Veronica Robles Thorseth og Leo Preston for deres arbeid gjennom den tverrfaglige produksjonsarenaen Kunsthuset Wrap, som i mange år har vært en av Bergen Dansesenter sine samarbeidspartnere i tverrfaglige kunstneriske prosjekter. Det lokale, stedssensitive danseprosjektet Dans. Et sted. er et av disse.

Bergen kommunes stipender og priser deles ut til personer med kunst eller kultur som profesjon eller profesjonell virksomhet innen kategoriene visuell kunst, design, litteratur, teater, dans, film, elektronisk kunst og musikk. Gratulerer til alle dyktige aktører!

Steph+Lisa_stipend_SV

 

 


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form