HØSTENS MOTTAKERE AV BERGEN DANSESENTERS ELEVSTIPEND!


Gratulerer til høstens mottakere av Bergen Dansesenters elevstipend; Martin Nguyen, Frida Liven-Rolstad og Agnes Ravndal Vaagland!

Martin Nguyen


Martin har danset hip hop ved Bergen Dansesenter siden 2018. Han søker nå å utvikle sin egen stil og identitet innenfor dans. Martin ønsker mer erfaring og flere kilder til inspirasjon. Med hjelp av stipendet kan han nå oppsøke flere ulike dansesjangere, som vil bidra til nettopp dette. For fremtiden har Martin et ønske om å både undervise og koreografere.

Sitat Martin: Jeg er kanskje litt for sent ute med en dansekarriære, men hvis jeg lykkes så kan det forhåpentligvis inspirere andre til at det aldri er for sent å starte med dans.


Frida Liven-Rolstad


Frida begynte med dans som 4-åring ved Randis Danseskole. Da hun fylte 8 år i 2016 begynte hun som elev ved Bergen Dansesenter. Frida har vært innom flere ulike dansesjangere; ballett, jazzdans, hiphop, samtidsdans og street. I tillegg til dette har hun også været innom sportsdans ved Hildemors Dansesenter. For øyeblikket fokuserer Frida hovedsakelig på ballett og samtidsdans. Fridas fremtidsplan er å komme inn på danselinjen ved Langhaugen vgs. og kanskje til og med ha dans som yrke.

Sitat Frida: Dans gir meg veldig mye glede og kan ikke forestille meg en hverdag uten dans!


Agnes Ravndal Vaagland


Agnes har vært elev ved Bergen Dansesenter siden hun var 4 år gammel, og trives utrolig godt. Denne høsten går hun i 2. klasse på Langhaugen vgs. på danselinjen. I 2021/2022 ble hun tatt opp som danser i ESC ungdomskompani for samtidsdans, hvor hun fikk muligheten til å jobbe sammen med den anerkjente koreografen og danseren, Sigurd Johan Heide. I forbindelse med ESC ungdomskompani fikk Agnes blant annet oppleve å dra på turné til Færøyene og Nordens Hus. En erfaring som gav henne en smakebit på hvordan det er å jobbe som utøvende danser, noe hun beskriver som en svært spennende og lærerik periode. Både Bergen Dansesenter, Langhaugen vgs. og ESC ungdomskompani har inspirert henne til å satse på dans, og hun mener at elevstipendet vil komme godt til nytte for å nå den drømmen. 

Sitat Agnes: Jeg har veldig lyst til å kunne bruke så mye tid som mulig på å danse.


Bergen Dansesenter deler ut elevstipend hvert semester.

Alle stipendmottakere betaler basisavgiften på kr 2 450, men all trening utover dette er GRATIS. Man får også full tilgang til åpne klasser og workshops med gjestepedagoger. Det generelle stipendet er ment for deg som ønsker å satse på en mer intensiv trening – på sikt kanskje en danseutdanning. Vi deler også ut ballettstipend for alderen 10-15 år.


Fotografer:
– Martin Nguyen. Fotograf: Meagan Dodini.
– Frida Liven-Rolstad. Fotograf: Tove K. Breistein.
– Agnes Ravndal Vaagland. Fotograf: Knut Utler.------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form