Human Works presenterer Dry Act #2: South Domino

KOMPETANSESENTERET:

Human Works presenterer
Dry Act #2: South Domino
11.11.2016 kl.19.30
Cornerteateret
En dokumentarfilm, en danseforestilling og et nyoppfunnet brettspill, hvor alle tre deler inngår i et sammenhengende event.
En forestilling om spill og spillkultur med kort, brett og terninger, og om hvordan spillstrukturer, regler og ideer kan overføres til bevegelse.
Den enkle logikken av å vinne og tape er synlig i hele samfunnet og gjenspeiles på scenen i denne nyskapende forestillingen.

Dokumentarfilmen tar utgangspunkt i Human Works research i klassiske spill og deres opprinnelse, slik som det argentinske Truco, Backgammon i Tyrkia og kinesisk sjakk. Publikum blir tatt med på en reise gjennom disse landene, den sosiale konteksten i og rundt disse spillene, og vi treffer på argentinsk folklore, Tavla mestere og utspekulerte sjakkspillere.

Danseforestillingen er et forsøk på å oversette reglene, strukturene, strategiene og ideene til en danseforestilling der hver scene er et spill, spilt direkte foran publikum og hva som vinnes, og hvem som vinner, er utslagsgivende for hvordan forestillingen utfolder seg.
Opplevelsen ender der den starter, med brettet og brikkene.
Publikum inviteres til å spille et nyoppfunnet spill i en uformell setting i baren.

Utøvere: Elise Aabakken, Anne-Linn Akselsen, Adrián Minkowicz, Christine Kjellberg.

Human Works ble etablert i 2009 av Anne-Linn Akselsen og Adrián Minkowicz.
Bergen Dansesenter- regionalt kompetansesenter for dans er samarbeidspartner og medprodusent.


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form