Julebrev og stor takk fra oss på Bergen Dansesenter!

Kjære elever, foreldre og foresatte, pedagoger, dansekunstnere og samarbeidspartnere!

Tusen takk for et innholdsrikt og kjekt år! Sammen har vi feiret 25 år med danseglede!

Her kommer en kort oppsummering om hva vi driver på med i løpet av et år og noen høydepunkt fra jubileumsåret!

Danseskolen arrangerte en stor jubileumsforestilling i Fana Kulturhus med våre elever, som også fikk delta på Kulturnatt, De unges Festspilldag i Grieghallen og Dansens Dager (Bergen Dansesenter er stolt arrangør for Dansens Dager i Bergen). Det er blitt arrangert sommerskoler, ferieklasser og Kul Dansekveld. Kul Dansekveld er et arrangement for elevene på tvers av dansesjangere, der det legges opp til ulike aktiviteter for å styrke samholdet blant elevene. Og sist men ikke minst ble det en feiende flott avslutning på året med juleavsluttninger, se-på-timer og hele seks juleforestillinger på Studio Bergen / USF Verftet hvor våre fantastiske elever danset julen inn!

Bergen Dansesenter og våre pedagoger tilbyr også flere ulike workshops i Den Kulturelle Skolesekken.

I tillegg bidrar vi med gratis danseaktiviteter for barn i forbindelse med Familidagene på USF Verftet flere ganger i året!

Esc ungdomskompani startet året med å avslutte sin turné med forestillingen “Vi er det vi sier, men også det vi tier om” av Sigurd Johan Heide på Trivselshagen i Sandane og Norðurlandahúsið í Føroyum – The Nordic House in The Faroe Islands på Færøyene. Under Oktoberdans i år fremførte kompaniet verket “Vestigia” av Anna Einemo Frøysland , og skal videre på turné i 2023. ESC ungdomskompani er et kompani for unge dansere i Vestland!

Som kompetansesenter har vi utvidet og innviet våre nye lokaler med blant annet et splitter nytt dansestudio, Studio Kaien, utelukkende for det profesjonelle dansekunstfeltet! Både Studio Kaien og de nye fellesrommene bidrar til at Bergen Dansesenter, som kompetansesenter for dans i Vestland, kan møte den ekspansive veksten i dansefeltet i vest.

Bergen Dansesenter, BIT Teatergarasjen, Carte Blanche (NO) og det profesjonelle dansefeltet arrangerte mini-festivalen Dans – en fest! En festival der miljøet møtes, utveksler, lærer og også viser oss fram. I år samarbeidet vi også med Bergen Dramatikkfestival som arrangeres av Cornerstone BergenCornerteateret

Bergen Dansesenter og Proscen har blant annet invitert til bransjetreff for scenekunstfeltet i form av arrangementet SLIPP på Cornerteateret hvor scenekunstfeltet får presentert seg for hverandre!

Jazzkafé på Bergen Dansesenter! Et nytt intiativ til møtested for alle dansekunstnere innen jazzdans, musikal, event, show og hiphop!

For det profesjonelle dansefeltet bidrar vi med gratis produsentsamarbeid, produsenttjenester, studio og rådgivning, samt arrangerer seminarer, workshops og PRODA (gratis trening for profesjonelle dansere) med både nasjonale og internasjonale dansekunstnere. I høst dro vi på tur sammen med flere dansekunstnere til Førde og bransjetreff arrangert av Teater Vestland.

Tusen takk alle sammen! Med ønsker om en riktig god jul og et godt nytt år!------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form