NY KOREOGRAF FOR ESC UNGDOMSKOMPANI FOR SAMTIDSDANS I 2024

ESC ungdomskompani for samtidsdans er glade for å annonsere neste års koreograf: Ar Utke Ács!

Fotokreditering: Märta Thisner og Fryd Frydendahl (portrett)

Sammen med ESC ungdomskompani for samtidsdans skal Ar utvikle en ny forestilling som vil få premiere høsten 2024! Vi gleder oss til samarbeidet! 🤩

Utvelgelsen er gjort i samarbeid med Ingrid Ellestad ved BIT teatergarasjen, Annabelle Bonnéry ved Carte Blanche og Karen Eide Bøen, som representant for de frie dansefeltet, i tillegg til produsent for Bergen Dansesenter, Sølvi Katrine Andersen.

OM PROSJEKTET OG KOREOGRAFEN

Thrash Mob er en forestilling som undersøker unges handlingsrom og beslutningsmakt i det offentlige rom. Det kunstneriske arbeidet tar utgangspunkt i sosiale koreografier og ser på hvordan vi sammen kan ha innflytelse på omgivelsene våre – også uten ord. Hvordan beveger og posisjonerer vi oss i det offentlige rom? Hvordan kan vi gjennom dans bryte mønstre og hierarkier for å skape nye måter å være sammen på?

Thrash Mob er en forestilling laget av den danske koreografen Ar Utke Ács for ESC ungdomskompani for samtidsdans. Forestillingen er produsert av Bergen Dansesenter, og co-produsert av BIT teatergarasjen, lydkomposisjonen er laget av Dragongirl/Nikoline Ursin (NO) og kostymer er laget av dragartisten Butcher Queen/Rufus Backman (SE/CL). Forestillingen skal turnere i museer, gallerier og bibliotek på Vestlandet og eventuelt i Norden.

Prosjektet fokuserer på mangfold og tilgjengelighet både i forhold til kjønnsidentitet, seksualitet, rasisme og funksjonelt mangfold. Prosjektet gir dermed en plattform for kunstnere som ikke alltid er representert i dansefeltet og gir dermed nye refleksjoner for de unge. Koreografen skal bidra til at de unge danserne kan utvikle både sitt kunstneriske og politiske potensial gjennom de kunstneriske presentasjonene. I tillegg får danserne muligheten til å jobbe stedsspesifikt og ved å opptre på utradisjonelle steder for dans vil vi skape nye kontakter og bidra til publikumsutvikling.

Ar Utke Ács er kunstner og jobber med samtidsdans og i en utvidet forståelse av koreografi. De jobber med kroppens poetikk og politikk i skjæringspunktet mellom forestillinger, dramaturgi, tekst, installasjon og de sosiale og imaginære rom. Ar Utke Ács er spesielt opptatt av normkritiske strategier fra queer- og crip-teori og levd liv. Samarbeid og kollektive prosesser er sentrale i arbeidet deres og de fungerer ofte på tvers av ulike uttrykksformer og medier. I løpet av de siste årene har Ács jobbet med en serie arbeider som fokuserer på emosjonelle landskap og subversiv poesi gjennom hvordan vi posisjonerer oss selv og kommuniserer nonverbalt, inkludert deres oppslukende koreografiske installasjon og ytelse, echoes.

Ar Utke Ács er utdannet i dans fra Stockholms Konstnärliga Högskola og jobber både innen scenekunst og visuell kunst som skaper, utøver og tilrettelegger. Arbeidet deres har blitt presentert lokalt så vel som internasjonalt i samarbeid med organisasjoner som MDT (SE), Dansehallerne (DK), Godsbanen (DK) Bergen Kunsthall (NO), Kunsthal Charlottenborg (DK) og Baltic Circle (FI). Ar Utke Ács har jobbet med artister som Ellen Söderhult, Pontus Pettersson, Andros Zins-Browne, Sophia Mage, Galerie Int., Pan Daijing, Soho Rezanejad og Nønne Mai Svalholm, og har opptrådt på steder som Black Box Theatre (NO), Riksteatern (SE), Tate Modern (UK), Berlin Atonal (DE), Untitled Art Fair (US) og Tensta Konsthall (SE). De har mottatt flere priser for deres kunstneriske arbeid.

Auditions blir holdt i januar/februar 2024.


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form