OKTOBERDANS – workshops

PRODA Vestland og Bergen Dansesenter gleder oss over å nok en gang få stelle i stand workshops under Oktoberdans sammen med BIT Teatergarasjen.

Workshopene er gratis og åpen for danse- og scenekunstnere, og andre kunstnere med interesse for bevegelsesarbeid. Studenter innenfor dans/teater/performance kan også melde seg på – påmelding via TicketCo.

Alle tre workshopene er en del av diskursprogrammet FUTUREBODIES, som er støttet av Fritt Ord og Bergen kommune.

Workshop med Siri Jøntvedt
24. oktober 2020 
Klokken: 11:00
Sted: Bergen Dansesenter
Kategori: Workshop
Varighet: 2 timer 

Billetter og mer informasjon på nettsiden til BIT Teatergarasjen

Denne workshopen vil inneholde en fysisk funksjonell oppvarming som består av sansende arbeid, improvisasjon og komposisjonsarbeid som dreier rundt spørsmålene: Hvor går vi? Hvor og hvordan plasserer vi oss selv, i relasjon til hva? Og hvordan relaterer vi til våre omgivelser, til oss selv og til hverandre? Vi kan også la oss inspirere av dette sitatet:

“It is possible to remove angst from the desire to create original and unique movement if you understand that “original”and “unique” pertain to how you perceive your moving body in time and space rather than to what movement you are making with the body”Deborah Hay 

Siri Jøntvedt er en dansekunstner med base i Oslo, og har 30 års fartstid i det frie scenekunstfeltet både i Norge og internasjonalt som danser, koreograf og pedagog. Hun har danset på alt fra store scener til små klubber og utvikler gjerne forestillinger og prosjekter i samarbeid med andre kunstnere, også fra musikk og billedkunstfeltet. 

Det spontane øyeblikket, der det intuitive og det formale møtes og hvor alvor og humor blandes er en særlig interesse. Sammen med Snelle Hall har hun skapt en rekke forestillinger under navnet Siri&Snelle. Nå jobber hun med en egen soloforestilling fifty ways to leave a shape.

Siri er Utdannet ved Den Norske Operas ballettskole, KHiO (Oslo), Merce Cunningham Studio, Movement Research og New York Dance Intensive (New York). Siri gir jevnlig klasser og workshops ved bl.a Khio, Proda og Carte Blanche. Festivalkunstner ved Praxisfestivalen i 2016. Hun er ansatt i Skuespiller og Danser Alliansen og har mottatt flerårig arbeidsstipend, samt Rolf Gammleng-prisen for utøvende kunstnere i 2019.Workshopen er gratis og åpen for danse- og scenekunstnere, og andre kunstnere med interesse for bevegelsesarbeid. Studenter innenfor dans/teater/performance kan også melde seg på – påmelding via TicketCo.


Workshop med Ingri Fiksdal
28. oktober 2020 
Klokken: 11:00
Sted: Bergen Dansesenter
Kategori: Workshop
Varighet: 2 timer 

Billetter og mer informasjon på nettsiden til BIT Teatergarasjen.

Ingri Fiksdal vil holde en workshop hvor hun presenterer litt av tankegodset bak Spectral og gir noen oppgaver som utøverne i Spectral har jobbet med fram mot forestillingen.

Spectral tar for seg sameksistensen mellom mennesker, rom, lydbølger, adrenalin, hjemmebakte kroppsdeler, slyngplanter, sminke, tepper, lamper, tentakler, lukter, hår, plastikkposer og et hav av madrassbeskyttere. Levende og ikke-levende kropper smelter sammen til nye, utvidede organismer, som bidrar til den totale forestillingens økosystem; et landskap i langsom utvikling, inspirert av bløtdyr, bjørnedyr, Nnedi Okorafors sci-fi, Jakten på nyresteinen, Pierre Huyghes kunst, mandelbrotfraktalen, jungel, søppelfyllinger, romvesenet i Annihilation, fuktige kjellere og mye mer. 

Ingri Fiksdal er koreograf med base i Oslo, og leverte i 2019 en doktorgrad i kunstnerisk forskning ved KHiO, med prosjektet Affective Choreographies. Ingrid skaper sine verk med mål om å finne muligheter for nye sinnstilstander, opplevelser, tanker og ideer. Grunnlaget hennes er en tanke om kunsten som katalysator for endringer ved å innta en rolle som “fullstendig ubrukelig” i et samfunn hvor de fleste andre ting og mennesker har gitte og kjente funksjoner.

 

Workshop med De Naive
26. oktober 2020 
Klokken: 11:00
Sted: Bergen Dansesenter
Kategori: Workshop
Varighet: 11:00-13:00 

Billetter og mer informasjon på nettsiden til BIT Teatergarasjen.

De Naive består av dansekunstnerne Charlott Utzig, Julie Moviken og Harald Beharie. Deres praksis beveger seg i etsjangeroverskridende landskap som utfordrer etablerte plattformer og strukturer for hvordan å skape og oppleve dansekunst. De Naive er også et demokratisk og sosialt prosjekt som ønsker å gjøre scenekunst tilgjengelig forallmennheten gjennom aktiv bruk av offentlig rom som performative landskap.


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form