Oktoberdans

Nå er det høytid for dans i Bergen!

Straks er det Oktoberdans i regi av BIT Teatergarasjen. Dette er en biennale hvor man kan få med seg noe av det aller nyeste innen dansekunst nasjonalt og internasjonalt, og Bergen Dansesenter er stolte samarbeidspartnere på en del av det som skjer. Hele det rikholdige programmet av forestillinger, workshops og faglige samtaler finner du på BIT Teatergarasjens nettsider. 

Særlig gledelig er det at flere kunstnere tilknyttet Bergen presenteres på programmet. Vi gleder oss til å se prosjektene til Daniel MariblancaAnne-Linn Akselsen/Human Works og Roskva Yasmin Andersen!

Underneath av Roskva Yasmin Andersen. Foto Cesilie Kverneland

Under festivalen har vi besøk i våre studio av lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere som jobber med sine prosjekt. Flere kunstnere kommer også for å gi workshops under festivalen i samarbeid med PRODA.

Vi samarbeider med BIT om tre workshops med gjestende kunstnere:
Torsdag 18. okt. 11.00-13.00 workshop, samtidsdans med Sina Saberi
Lørdag 20. okt. 11.00-13.00 workshop, samtidsdans med Daina Ashbee
Torsdag 25. okt. 11.00-13.00 workshops, samtidsdans med Ingrid Berger Myhre

I tillegg er en håndfull elever med i forestillingen Diorama av Ingri Fiksdal. Dette er et stedspesifikt verk som vises utendørs på Biblioteksplassen.

Og ikke minst så feirer esc ungdomskompan10 år! Kompaniet er tilknyttet Bergen Dansesenter og ledes av produsent Camilla Skrede Johannessen. esc ungdomskompani feirer ved å gjøre forestillingen Dream on, baby, koreografert av den kjente bergenske koreografen Alan Lucien Øyen og Daniel Proietto, begge fra Winter Guests og ansatt ved Nasjonalballetten. Gjennom tekst og dans formidler kompaniet historier om da livet ikke tok den veien man trodde, delvis inspirert av filmen Monster.


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form