Partnering på PRODA

Fredag 5. november kl. 10-12 blir det workshop i partnering technique med Martijn Joling og Amy Pender!

I løpet av timene vil vi jobbe oss gjennom ulike øvelser der deling av vekt, det å stole på hverandre og timing står i sentrum. Vi begynner fra enkle øvelser for å bli kjent med hverandres fysiske strukturer og ser på hvordan vi kan gi og motta vekt. Videre vil vi jobbe med ulike måter å bevege oss på sammen i rommet, for så å gå til mer komplekse akrobatiske løft og manipulasjoner.

Amy Pender er en dansekunstner basert i Drøbak med en BA i Moderne/Samtidsdans fra Kunsthøyskolen i Amsterdam (2014). Som danser har hun blant annet jobbet med koreografer og kompanier som David Zambrano (NL), Bodytalk Tanztheater (DE), Spitfire Dance Company (CZ), Cecilia Moisio (NL/FIN), Liat Waysboort (NL/IL), Blenard Azizaj (DE/AL), Yaniv Cohen (NO/IL) og Hagit Yakira (NO/IL). 
 Klein technique TM er en viktig del av hennes praksis som dansekunster, og siden 2019 er hun en av studentene i Teacher certification programme of Klein Technique . Hun underviser klasser og workshops på jevnlig basis for amatører, studenter og profesjonelle, og har bl.a. undervist for PRODA, Praksis Oslo, Marameo Berlin, Dock 11 i Berlin og Tanzbüro Basel. 

Martijn Dirk Joling startet sin karriere som rapper i Nederland. Han byttet fokus til dans/scenekunst, og studerte kreativ scenekunst på ROC Amsterdam danseakademi (2009) og tok en BA i moderne/samtidsdans ved Kunsthøyskolen i Amsterdam (2014). Martijn er basert i Drøbak og har bl.a. jobbet som danser for Dance Company Nanine Linning/Teater Heidelberg, Staatsteater Braunschweig og Bodytalk Tanztheater. I tillegg til å være aktiv som utøver, jobber han også som koreograf. Han har bl. a. koreografert stykkene “Limitless”, i samarbeid med Staatstheater Braunschweig, “الفراشة” for CDN Festival i Egypt og en forestiling for Bodytalk Tanztheater i Münster, Germany. Martijn er en del av CODA festivalen sitt talentprogram for unge koreografer (CODA lab), og premierer i februar 2022 sin første helaftens forestilling “Clean Bastards” som bl.a. vises ved Frontlosjefestivalen 2022.

Martijn og Amy møtte hverandre under sin utdanning ved Kunsthøyskolen i Amsterdam. De har jobbet sammen i mange prosjekter, blant annet for koreografer Liat Waysbort (NL/IL), Blenard Azizaj (DE/AL) og Bodytalk (DE). I 2021 har de sammen turnert og spilt sin duett “Bak lukkede dorer” over 50 ganger som borettslagsforestilling. 
De jobber også sammen i flere kommende prosjekter som Clean Bastards og Tribute to me. 


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form