DANSENS DAGER I BERGEN

30. april – 2. mai 2021

Dansens dager er en hyllest til dansen og en anerkjennelse av kunstformen som en viktig kulturell og sosial samværs- og uttrykksform i dagens samfunn. I 1982 etablerte Unesco Den Internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans, og denne feires internasjonalt den 29. april hvert år, samt dagene rundt denne datoen.

Ønsket for denne dagen er at danseglade amatører og profesjonelle verden over setter fokus på ulike danseformer, feirer kunstformen og krysser politiske, kulturelle og etniske grenser gjennom dansen.

I Bergen feirer vi vanligvis med det årlige arrangementet på Festplassen, Bergen jernbanestasjon og Bergen offentlige bibliotek (Hovedbiblioteket). I år legger vi opp til en annerledes gjennomføring av arrangementet, da vi ikke kan samle store og tilfeldig folkemasser som tidligere.

Endringen for 2021 er at videokunstner, David Alræk, reiser rundt til danse-og ballettskoler, danseorganisasjoner, grupper og klubber i Bergen og omegn for å streame deres bidrag. Dette foregår fra 30. april på ettermiddagen og hele lørdagen 1. mai. På denne måten får både aktørene delta, samtidig som publikum får oppleve dansens kunstuttrykk i alle aldre og fra flere ulike kulturer i ett og samme program.

Den 2. mai planlegger vi med å arrangere dansefilmfestival på Cinemateket. Vi har valgt ut både danse- og filmdokumentarer fra noe av det nyeste innen blant annet samtidsdans, jazzdans og hiphop. Vi har satt sammen et program vi mener vil fenge både unge og eldre. Dansefilmvisningene vil bidra til at deltakerne på Dansens Dager (som får tilbud om rabatterte billetter) og det bergenske publikummet får ytterligere underholdning, og ikke minst dypere kunnskap om dans som kunstform.

Foto: Mexico Lindo, Dansens Dager 2019. Fotograf John Vint.


HOVEDARRANGEMENT
30. april – 1.mai

Program kommer


DANESEFILMFESTIVAL

2. mai

Program kommer


ØVRIGE ARRANGEMENT
23. april – 9. mai

Program kommer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SeltopGrafisk Form