SLIPP fredag 4. mars

KOMPETANSESENTERET: SLIPP er et samarbeid mellom Proscen og kompetansesenteret ved Bergen Dansesenter som arrangeres på Cornerteateret. Som vanlig blir det presentasjoner av nye prosjekter, problemstillinger og scenekunstnere, –  denne gangen tre presentasjoner à 20 minutter som det også er rom for diskusjon rundt.

17.45 –18.00 Prosecco – velkommen!
18.00 –18.20 Anne-Linn Akselsen fra Human Works presenterer Dry Act#2: South Domino
18.20 –18.50 Mentorprogrammet PROProdusenten; Proscen,
Thea Wiig og Ingrid Saltvik Faanes
18.50 –19.15 Borealis presenterer operaen «It`s All True» av
Object Collection
19.30 – 20.30 Vi anbefaler Hennes Majestets forestilling
«Drømmen» 100,- for Proscens medlemmer!

Etterfulgt av videre fest i baren.

Human Works
– ble opprettet i 2009 av danser/koreograf Anne-Linn Aksel og scenekunstner Adrián Minkowicz. Sammen har de laget forestillingene Dry Act #1: Corpse Aroma og Dry Act #2: South Domino Dette siste er et tredelt scenekunstprosjekt bestående av en dokumentarfilm, en danseforestilling og et ny-oppfunnet spill som tar utgangspunkt i klassiske spill, dets opprinnelse og den sosiale konteksten i og rundt disse spillene. Forestillingen er et forsøkt på å oversette reglene i de tre spillene, strukturene, strategiene og ideene til en danseforestilling der hver scene er et spill, spilt direkte foran publikum. Dry Act #2: South Domino vises ved Cornerteateret 11. og 12. mai 2016.

PROProdusenten
– er Proscens eget mentorprogram for produsenter i det frie scenekunstfeltet. Mentorprogrammet tilbyr hvert år tre frilans produsenter en ramme til å reflektere over ferdigheter, kompetanse, praksis og sin rolle som produsent samtidig som de samarbeider med et kompani eller kunstner på veien. Daglig leder Camilla Svingen presenterer konseptet, mens to av produsentene for 2016 presenterer samarbeidene sine og hvordan de kommer til å jobbe. Thea Wiig og Ingrid Saltvik Faanes presenterer sin bakgrunn.

Borealis
– presenterer årets festival og hvordan eksperimentell musikk kan på en eller annen måte antyde en mulighet til forandring. Borealis er kjent for å utfordre scenekunstarenaene med litt radikale grep, og den 10. mars vises operaforestillingen «It’s All True» ved Cornerteateret. Dette er kanskje ikke de vanligste ingrediensene i en opera, men kompaniet fra Brooklyn, New York spiller en sentral rolle i byens eksperimentelle scenekunst- og musikkmiljø.

Foto: Human Works: Dry Act#2: South Domino.


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form