Street

På kurset i street lærer du forskjellige street-stiler som locking, popping og house. Disse stilene har blitt en del av hip hop-dansekulturen. Alle disse dansestilene finnes det battles (konkurranser) i over hele verden, og de er ofte på samme event. De kan også sees i musikkvideoer og på scener rundt om i verden.

Locking:En rask, energisk og svært musikalsk dansestil. Å «locke» betyr å «låse» en bevegelse, og holde den posisjonen i en kort stund og deretter fortsette i samme hastighet som før. Dansen inneholder raske arm- og håndbevegelser.

Popping: En dansestil der man «popper» musklene i kroppen, og så avslapper dem igjen. Popping har mange understiler, som f.eks. tutting, animation, boogaloo, waving og robot.

House: En sosial dansestil som danses til housemusikk. Den baserer seg på kjapt fotarbeid og å «groove»/«jacke» med overkroppen til musikken.

Breaking: En energisk og akrobatisk dansestil som kombinerer floorwork, toprock, powermoves og freezes. En breaker kalles en «b-boy» eller «b-girl».

I klassene vil det være både teknikk-trening, koreografi og freestyle. Aldersgruppen på kurset er 10 og oppover, og nivået er åpent for nybegynnere og mer erfarne.

Her kan du se eksempler på noen av dansestilene:

https://www.youtube.com/watch?v=gzD50-jYcKk Locking & Popping

https://www.youtube.com/watch?v=NqrFRpLt5es House

https://www.youtube.com/watch?v=aB5wU5KBpKM Breaking

Arkiv

SeltopGrafisk Form