Summer Intensive: Urban contemporary, jazz fusion, contemporary ballet, ladystyle hiphop og GAGA!

DANSE- OG BALLETTSKOLEN: 11. – 14. august kjører vi i gang med Summer Intensive: fire dager med dansing på øvet nivå i mer avanserte klasser enn vår vanlige timeplan. Summer Intensive består av klasser i Progressing ballet (floor barre/yoga for dancers), contemporary ballet, urban contemporary, jazz fusion, ladystyle hiphop og Gagateknikk. Pedagoger er Mai Lisa Guinoo (Gøteborg Operans Danskompani ++), Elizabeth Guinoo (RISS, Fargespill++), Marianne Nødtvedt (Step-in, 24 Chilli++), Stephanie Mowinckel (Schang dp, B’hiphop++), Andrea Løw (B’hiphop++) og Emma Rozgoni (Proda/ GAGA).

Summer Intensive passer for ungdom og voksne med danseerfaring som vil ha en skikkelig intens og lærerik utfordring!

Drop in 200,-

Hele kurset 1850,-

ta kontakt med oss for påmelding: post@bergen-dansesenter.no/ tlf. 55320866/48249269

Urban Contemporary med Marianne Nødtvedt: Urban contemporary er en blanding av hiphop og moderne- og samtidsdans. Den har elementer fra moderne som gulvteknikk, arkobatikk og flyt og elementer fra hiphop som bruk av motsand i bevegelsene, isolasjoner og popping. Stilen har kommet fra hiphop dansere og koreografer i USA som har beveget seg utenfor hiphoputrykket. Stilen er blitt veldig populær og man kan bl.a. finne den i musikkvideoer og på So you think you can dance. Marianne har en danseutdannelse fra Tyskland med vekt på moderne dans og har drevet med hiphop i 10 år. Hun har nettopp kommet hjem fra L.A. og har med det nyeste innenfor stilen. Klassen har fokus på musikalitet, dynamikk, gulvteknikk og koreografi.

Progressing Ballet Technique med Elizabeth Guinoo: Progressing ballett er et opplegg utviklet av Marie Walton-Mahon der studentene skal lære seg å forstå dybden av muskelminnet. Dette for å oppnå best mulige resultater i klassisk ballett- her bruker vi fit ball, floor barre og yoga for dancers. Elizabeth Guinoo er utdannet ved Davao College på Filippinene. Hun har lang erfaring som pedagog, danser og koreograf, og hun er sertifisert i Pilates UHM trinn I og som RAD-pedagog. Elizabeth er medlem i NoDa og underviser i klassisk ungdom/voksne begynner nivå 1 og 2, alle barneklassene i klassisk ballett og alle klasser med RAD-gradering opp til nivå 6.

Contemporary ballet med Mai Lisa Guinoo: Contemporary ballet er en danseform som inkorporerer moderne og klassisk ballett, og Mai Lisas klasse fokuserer på midtlinjen mellom disse to danseformene. Hun fokuserer på å bryte grenser innenfor den klassiske formen og å finne friheten i kroppen og innenfor bevegelsene. Mai Lisa har en stor lidenskap for dans og elsker å dele det hun har lært i løpet av sin karriere, og motivere elevene på en morsom og positiv måte. Mai Lisa Guinoo er utdannet Royal Swedish Ballet School og KHIO. Hun har tidligere jobbet med Rambert Dance Company i London, IT Dansa i Barcelona og Carte Blanche i Bergen. Siden 2013 har Mai Lisa danset med Göteborgs Operans Danskompani som er en av Europas ledende samtidsdanskompanier.

 Fusion jazz med Stephanie Mowinckel: Stephanie liker å kalle klassene sine for fusion jazz, da hun blander inn en del elementer fra det urbane samtidig som hun prøver å ivareta jazzdansens vokabular. Stephanie har også en forkjærlighet for lyrisk dans og moderne, så det er ikke sjelden man ruller på gulvet eller prøver å hente frem noen ekte følelser i hennes klasser! Stephanie er utdannet fra musikalteater skole i London med hovedvekt på jazzdans. I London trente hun også en del urbane stiler som streetjazz, hiphop, break, popping, osv. Dette er noe hun har fortsatt med sammen med jazzen. Da hun kom hjem fra London var hun med og startet opp kompaniet Schang som nå er et veletablert kommersielt jazz/hiphop kompani med base i Bergen. Hun jobber nå som frilans danser, koreograf og pedagog.

Ladystyle hiphop med Andrea Løw: «Min ladystyle er en stil med feminine bevegelser og inspirasjon fra waacking, funk og hiphop. Det er streetdance basert på feminine bevegelser og uttrykk fra funkystyles.» Andrea har sin utdanning fra Bårdar akademiet og Flow Dance Academy i København. Hun har bakgrunn fra hiphop, og jazz og waacking har vært med og utformet hennes stil. Hun jobber som freelance danser, koreograf og pedagog.

GAGAteknikk med Emma Rozgoni: The Gaga movement language originated from the belief in the healing, dynamic, everchanging power of movement, developed by Batsheva Dance Company’s artistic director Ohad Naharin. The method offers a framework for discovering and strengthening the body, for challenging our movement habits and exploring the endless possibilities in a gentle way while lightning our senses and imagination. The work improves instinctive movement and enhances the ability to use our energy for engaging our explosive power within a wide range of different textures and qualities. Emma er født I Sverige og har en BA i dans fra KHiO-Kunsthøgskolen i Oslo. Etter mange års utforskende arbeid med Gaga og bl.a. klasser med Ohad Naharin og Batsheva Dance Company, ble hun i 2012 sertifisert Gaga-lærer. Hun er i dag basert i Tel Aviv og underviser både her og for kompanier og skoler i hele Europa, bl.a. Cullbergballetten, Skånes Danseteater, Universitetet I Stavanger, KHiO og Carte Blanche.

 

 

summerintensive_timeplan

Timeplan kan lastes ned her: summerintensive_timeplan

 

 

 

 

 


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form