WORKSHOP – IMPROVISASJON

Workshop i improvisasjon med Roskva Yasmin Andersen.
Lørdag 29. mai
Klokken 11.30-13.30
Pris: kr 200

VELKOMMEN 💜

Påmelding via vår hjemmeside, TRYKK HER.

Improvisasjon og kontaktimprovisasjon er danseformer som oppstod på 1970-tallet i kretsen rundt Judson Church.

Dette er danseformer som utforsker vekt og som vektlegger kontakten med gulvet, egen kropp og andres kropper. Improvisasjon er spontan komposisjon av bevegelse i en utforskende og leken form.

Mange koreografer innen samtidsdans jobber med både improvisasjon og kontaktimprovisasjon når de utvikler materiale til forestillinger.

Høstsemesteret 2021 har Bergen Dansesenter igjen Improvisasjon med Roskva på timeplanen; tirsdager kl. 20.25.

Lørdag 29. mai kan du få en forsmak på hennes flotte improklasser:

«Vi skal bevege oss igjennom et landskap av ulike bevegelseskvaliteter, kjenne på hvordan lytte til egen kropp og andre kropper i rommet. Nøkkelord som flyt og funksjonalitet er også i fokus, både hver for oss og sammen som gruppe. 

Roskva Yasmin Andersen, 30 år, (NO) har base i Bergen, Norge. Hun jobber med samtidsdans og lager sitt eget arbeid, også i samarbeid med andre, gjennom landskap fra scene og film, til stedsspesifikke arbeid. Andersen er opptatt av relasjoner; forholdet til seg selv, til egen kropp, og til andre mennesker. Hvordan møter vi oss selv? Hvordan møter vi andre? Gjennom kroppen kan vi tilby opplevelser for både utøvere og publikum, oppmuntre til å stille spørsmål og dele erfaringer, tolkninger, meninger, øyeblikk og opplevelser i samme rom. 

Utdannet fra Spin Off i Oslo, Amsterdam School of the Arts, og har en bachelor i utøvende kunst, inkludert pedagogikk, fra Universitetet i Stavanger. Under utdannelsen, tilbrakte hun også et semester ved Concordia University i Montreal høsten 2015. 

En av Andersen sine første fulle produksjoner, Underneath, hadde premiere på festivalen Oktoberdans 2018 arrangert av BIT teatergarasjen. Forestillingen har siden den gang turnert i mange norske byer. I 2021 er hun aktuell med ny soloforestilling, A Story.

De siste årene har hun etablert seg som samtidsdans-pedagog med undervisning ved en rekke danseskoler, bl.a. Bergen Dansesenter. Andersen underviser en release basert stil med mye fokus på flyt, fart og funksjonalitet gjennom improvisasjon, gulvarbeid og forflytning i rom.»

Foto: Tale Hendnes


------ FLERE NYHETER ------

Arkiv

SeltopGrafisk Form