PRODA – profesjonell dansetrening

Proda arrangerer gratis trening, danseteknisk og faglig utvikling for profesjonelle dansekunstnere, koreografer og dansepedagoger.

PRODA profesjonell dansetrening ble opprettet i 1988 etter initiativ fra Norske Dansekunstnere, forbundet for dansere, koreografer og pedagoger. Tiltaket ble støttet av Kulturdepartementet som et ledd i å bedre dansekunstnernes arbeids- og levekår.

Utøvelse og formidling av dans stiller særlige krav til kontinuerlig egentrening og kompetanseutvikling med veiledning fra pedagoger. PRODA tilbyr kursprogram som omfatter ulike danseutrykk, og kommer derfor alle som arbeider med dans til gode. Dansekunstnerne arbeider hovedsaklig frilans som dansere, koreografer og pedagoger. PRODA er en viktig del av infrastrukturen på dansefeltet . PRODA tilbyr faglig utvikling og fungerer som ressurssentre og møteplasser rundt om i landet.

PRODA finansieres med fast statsstøtte og varierende drifts-/kulturtilskudd fra kommuner og fylkeskommuner. PRODAs virksomhet ivaretas av styret, daglig leder og regionale kompetansesentre for dans.

Bergen Dansesenter er regional arrangør for Proda Hordaland. Vi samarbeider med Carte Blanche og BIT Teatergarasjen om gjestepedagoger og timeplan. For å få en fullstendig oversikt over alle gratis klasser for profesjonelle dansere i regionen har vi i vår PRODA-oversikt også tatt med de åpne morgenklassene hos Carte Blanche som er åpne for det profesjonelle dansemiljøet.

Brukerne ved PRODA må dokumentere 3 års høyskole/fagutdannelse i dans og/eller flere års profesjonelt virke.

Husk å registrere deg som PRODA-bruker på www.proda.no! 

Emma RozgoniFoto: Emma Rozgoni.

TIMEPLAN høst 2020:

PRODA-klassene foregår på Bergen Dansesenter, USF Verftet.

Husk å registrere deg som PRODA-bruker www.proda.no 

 

UKE 36

Fredag 4/9 kl. 10-11.30: HOUSE med Camilla Røyset Andersen

Lørdag 5/9 kl. 11-12.30: HOUSE med Camilla Røyset Andersen

 

UKE 38

Onsdag 16/9 kl. 10-11.30: HIPHOP med Sara Einbu

Fredag 18/9 kl. 10-11.30: HIPHOP med Sara Einbu                          

 

UKE 43 – OKTOBERDANS

Lørdag 24/10 kl. 11-13: WORKSHOP med Siri Jøntvedt

I samarbeid med BIT Teatergarasjen

Påmelding: http://bit-teatergarasjen.no/program/arrangementer/workshop-med-siri-joentvedt/

 

UKE 44- OKTOBERDANS

Onsdag 28/10 kl. 11-13: WORKSHOP med Ingri Fiksdal

I samarbeid med BIT Teatergarasjen

Påmelding: http://bit-teatergarasjen.no/program/arrangementer/workshop-med-ingri-fiksdal/

 

UKE 45

Fredag 6/11 kl. 10-11.30: CONTEMPORTARY BALLETT med Mai Lisa Guinoo

Lørdag 7/77 kl. 11-12.30: CONTEMPORARY BALLETT med Mai Lisa Guinoo


UKE 47

Onsdag 18/11 kl. 10-11.30: JAZZDANS med Ane Evjen Gjøvåg

Fredag 20/11 kl. 10-11.30: JAZZDANS med Ane Evjen Gjøvåg                                    

 

UKE 48

Onsdag 25/11 kl. 10-11.30: JAZZDANS med Ane Evjen Gjøvåg   

Fredag 27/11 kl. 10-11.30: PROGRESSING BALLET med Elizabeth Guinoo     

 

UKE 49

Fredag 04/12, kl. 10-15: Dansepedagogisk seminar med Marit Loe Bjørnstad

Dansepedagogisk seminar

 

                                        

Camilla Røyset Andersen er utdannet dansepedagog ved Danshögskolan i Stockholm (DOCH) med Street som hovedfag. Hun har også danseutdannelse fra Stockholm Danscenter, Bårdar Akademiet og Broadway Dancecenter NYC. I tillegg har hun utdannelse innen Spesialpedagogikk fra Høyskolen i Bergen. De siste 9 årene har hun undervist i ulike streetstiler med faste klasser på Step In Dansestudio og ved Bergen Kulturskole. I tillegg kommer mange ulike undervisningsoppdrag ved barneskoler, ungdomskoler, folkehøyskoler m.m. Hun har reist mye og deltatt på ulike workshops og jam i bl.a USA, Sverige og Frankrike.

House er en clubdans som oppstod på 1970-tallet i byene Chicago og New York. Dansestilen er influert av mange elder dansestiler, som bl.a jazzdans, stepp, salsa, afrikansk dans og capoeira.

Stilen kan kort sagt beskrives som flytende med raskt fotarbeid.

Vi dykker inn i Housemusikken og leker oss med footwork og groove. Vi jobber med ulike basic-steg og variasjoner av disse.  Fokus på ulike rytmer, nivå, retninger, flyt og det sosiale aspektet med Housedans.

 

Sara Einbu er danser, koreograf og pedagog fra Bergen. Hun jobber og bor nå i Oslo, hvor hun får jobbet allsidig med dansen. Hun er bl.a med i forestillingen “Boxism” av Cathrine Michelet, forskjellige TV-show som Melodi Grand Prix, Stjernekamp, Gullfisken mm. som både danser og koreograf. Hun er også med i det Bergenske kompaniet Schang.

Klassene til Sara er koreografibasert og hun leker med forskjellig utrykk og musikalitet. Hennes særegne stil blander alt fra tradisjonell jazz, pop, til mer urbane dynamikker, noe som gjør klassen utfordrende og spennende.

 

Mai Lisa Guinoo har utdanning i klassisk ballet fra Kunsthøgskolen i Oslo. Etter endt utdanning jobbet hun som aspirant i Carte Blanche, deretter med kompaniet IT Dansa i Barcelona og videre med Rambert Dance Company i London. Siden 2013 har Mai Lisa vært fast ansatt i GöteborgsOperans Danskompani i Sverige der hun har jobbet med kjente koregografer som Sharon Eyal, Sidi Larbi Cherkaoui, Ohad Naharin, Damien Jalet, Saburo Teshigawara, Michael Keega Dolan m.fl. 

Mai Lisa gir strukturerte ballett-klasser men med fokus på frihet, musikalitet og tilgjengelighet i kroppen. Hun liker å utfordre kroppen til å bevege seg større og nå utover sine grenser. 

 

Ane Evjen Gjøvåg har en BA i jazzdans fra Kunsthøgskolen i Oslo (2004-07). Hun har de siste 8 årene jobbet som frilansdanser med base i Oslo i en rekke produksjoner  innenfor både jazz og samtidsdans bl.a. i Oslo Danse Ensemble. Hun flyttet høsten 2016 tilbake til hjembyen Bergen hvor hun underviser/har undervist ved Bergen kulturskole, Step In Dansestudio og Bergen Dansesenter. Hun er også kunstnerisk leder og koreograf for ungdomskompaniet Pur.

Anes klasse er en dynamisk jazzdansklasse hvor det legges vekt på danserisk utfoldelse, og hun jobber med mange ulike stiler innenfor jazzsjangeren. Hun er opptatt av gleden i dansen og har ellers fokus på rytme, uttrykk og stemning.

 

Elizabeth Guinoo er utdannet ved Davao College på Filippinene. Hun har svært lang erfaring som pedagog, danser og koreograf, og hun er sertifisert i Pilates UHM trinn I og som RAD-pedagog. Elizabeth underviser i klassisk ballett ved Bergen Dansesenter og er Fargespills faste pedagog.Progressing ballett er et opplegg utviklet av Marie Walton-Mahon der fokus er å forstå dybden av muskelminnet for å oppnå best mulige resultater i klassisk ballett. I klassen brukes fit ball og elementer fra floor barre og yoga for dansere.

 

 

SeltopGrafisk Form