PRODA – profesjonell dansetrening

Proda arrangerer gratis trening, danseteknisk og faglig utvikling for profesjonelle dansekunstnere, koreografer og dansepedagoger.

PRODA profesjonell dansetrening ble opprettet i 1988 etter initiativ fra Norske Dansekunstnere, forbundet for dansere, koreografer og pedagoger. Tiltaket ble støttet av Kulturdepartementet som et ledd i å bedre dansekunstnernes arbeids- og levekår.

Utøvelse og formidling av dans stiller særlige krav til kontinuerlig egentrening og kompetanseutvikling med veiledning fra pedagoger. PRODA tilbyr kursprogram som omfatter ulike danseutrykk, og kommer derfor alle som arbeider med dans til gode. Dansekunstnerne arbeider hovedsaklig frilans som dansere, koreografer og pedagoger. PRODA er en viktig del av infrastrukturen på dansefeltet . PRODA tilbyr faglig utvikling og fungerer som ressurssentre og møteplasser rundt om i landet.

PRODA finansieres med fast statsstøtte og varierende drifts-/kulturtilskudd fra kommuner og fylkeskommuner. PRODAs virksomhet ivaretas av styret, daglig leder og regionale kompetansesentre for dans.

Bergen Dansesenter er regional arrangør for Proda Hordaland. Vi samarbeider med Carte Blanche og BIT Teatergarasjen om gjestepedagoger og timeplan. For å få en fullstendig oversikt over alle gratis klasser for profesjonelle dansere i regionen har vi i vår PRODA-oversikt også tatt med de åpne morgenklassene hos Carte Blanche som er åpne for det profesjonelle dansemiljøet.

Brukerne ved PRODA må dokumentere 3 års høyskole/fagutdannelse i dans og/eller flere års profesjonelt virke.

Husk å registrere deg som PRODA-bruker på www.proda.no! 

Emma RozgoniFoto: Emma Rozgoni.

TIMEPLAN vår 2021:

Timeplanen er ikke fullstendig. Den oppdateres fortløpende utover våren.

PRODA-klassene foregår på Bergen Dansesenter, USF Verftet.

Husk å registrere deg som PRODA-bruker www.proda.no 

 

UKE 7

Onsdag 17/2 kl. 10-11.30: JAZZ | Ane Evjen Gjøvåg

 

UKE 8

Mandag 22/2 kl. 10-11.30: VOUGE | Sofia Södergård

Onsdag 24/2 kl. 10-11.30: JAZZ | Ane Evjen Gjøvåg

 

UKE 9: VINTERFERIE

 

UKE 10

Mandag 8/3 kl. 11-12.30: CONTEMPORARY BALLET | Mai Lisa Guinoo

Onsdag 10/3 kl. 11-12.30: CONTEMPORARY BALLET| Mai Lisa Guinoo

 

UKE 11

Onsdag 17/3 kl. 10-11.30: SAMTIDSDANS | Elisabeth Breen Bergen

 

UKE 12

Onsdag 24/3 kl. 10-12: SAMTIDSDANS WORSHOP | Mirte Bogaert          

 

OM PEDAGOGENE OG KLASSENE:

Ane Evjen Gjøvåg har bachelorgrad i jazzdans fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har jobbet som danser og koreograf i en rekke produksjoner siden 2007. Etter 11 år i Oslo har hun nå base i Bergen, og fokuserer på å produsere forestillinger for barn og unge, samt tverrfaglig arbeid med lokale kunstnere. Hun er også kunstnerisk leder og koreograf for ungdomskompaniet Pur, og er ansatt i SKUDA.

Opptatt av egenart og individuelle tolkninger av koreografi, selv innenfor jazzsjangeren. En dynamisk klasse med vekt på flyt og stemning.

Mai Lisa Guinoo er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo. Etter endt utdanning jobbet hun som aspirant i Carte Blanche, deretter med kompaniet IT Dansa i Barcelona og videre med Rambert Dance Company i London. Siden 2013 har Mai Lisa vært fast ansatt i GöteborgsOperans Danskompani i Sverige der hun har fått jobbe med anerkjente koreografer som blant annet Sharon Eyal, Ohad Naharin, Sidi Larbi Cherkaoui og Damien Jalet. I år er Mai Lisa på permisjon fra Gøteborgsoperan og jobber med Winter Guests, Nagelhus Schia Productions og underviser i Norge og Sverige.

Mai Lisa gir strukturerte ballett-klasser men med fokus på frihet, musikalitet og tilgjengelighet i kroppen. Hun liker å utfordre kroppen til å bevege seg større og nå utover sine grenser.

Elisabeth Breen Berger er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en BA i samtidsdans fra 2008 og ved Høgskolen på Vestlandet med en PPU i dans/ praktisk estetiske fag fra 2019.  

Siden 2008 har hun jobbet som frilans dansekunstner først med base i Oslo, nå med base i Bergen. Gjennom karrieren har hun jobbet som medskapende utøver i en rekke produksjoner med ulike koreografer. Hun har også skapt egne forestillinger i samarbeid med Styve Holte/ Søetorp Wallace, samt eget soloarbeid. Elisabeth har vært med å etablere ulike festivaler og tiltak for dansekunsten blant annet improfestivalen og Mind the Gap. Som pedagog jobber hun på Step In dansestudio der hun underviser i moderne og klassisk ballett. For tiden jobber hun også på Langhaugen videregående skole i Bergen.

Klassen til Elisabeth kommer til å starte med persepsjon/sansearbeid som glir over i gulvarbeid i eskalerende tempo. Gulvarbeidet tas så videre inn i improvisatorisk arbeid. Dette blir en dynamisk klasse med fokus på sanselighet, rytme og økonomisk bruk av gulvet.

Mirte Bogaert is a Belgian dance artist, based in Bergen, Norway. She graduated from School for New Dance Oslo in 2014, and finished her studies at Research Studios 2017-2018 at P.A.R.T.S. in Brussels. Bogaert works as a dancer as well as she creates performing arts projects in different constellations and sizes. Through her interest in sound and language, she explores possibilities for dance creation through methods of translation and observations related to speaking and breathing. She is interested in the relation between language and body, which is a returning theme in her creations.

«In this workshop I invite the participants to take part in researching movement material based on methods I applied in my explorations, which were shown as a work-in-progress Solowork – forever working title during Oktoberdans 2020. Through tasks for improvisation, we explore a movement material where rhythm and precision are important key words. In this movement material we connect breath, gaze and movement of the body, to arrive to sequences that have parallels with language.»

Sofia Södergård er koreograf, danser og skuespiller utdannet fra Balettakademien, Stockholm, samt fra klubbdansscenen i New York. Hun er en av grunnleggerne av dansekompaniet P*fect. Södergård er aktuell med soloforestillingen Slick som høsten 2020 skal på turné med Riksteatern i Sverige. Hun er koreograf for den kritikerroste musikalen Cabaret, som for tiden er å se på Den Nationale Scene i Bergen.

 

 

 

SeltopGrafisk Form